post

Adéu a la bona ratxa

Dominar en gairebé tots els aspectes del joc i generar una sensació constant de perill no sempre acaba sent sinònim de victòria. Ser molt superior al teu rival pot acabar resultant inútil si no estàs del tot encertat i l’equip que tens al davant sap condemnar qualsevol petit error o regal i imposar les seves necessitats.

És el que va tornar a comprovar l’EFAC Almacelles al Municipal del Molí després de tres grans victòries consecutives. Els roig-i-negres, clars protagonistes del xoc, van acabar pagant car el fet de no aprofitar bé les seves opcions davant un Can Vidalet que va saber jugar molt bé les seves cartes.

Van caure per 3-2 els almacellencs, que es van quedar a les portes de culminar una merescuda remuntada. Els d’Ismael Mariani van ser capaços d’arribar a empatar després de començar perdent per 2-0, però un cruel gol en el darrer minut va acabar amb les seves esperances de sortir amb un bon resultat d’Esplugues.

El Primer Equip va anar de menys a més. Després d’uns primers instants de partit plens d’intercanvis i de dues bons ocasions dels locals, els d’Almacelles van assumir el control total del joc a partir del minut 30’. Un últim tram de la primera meitat a partir del qual van arribar les seves primeres opcions clares d’avançar-se.

El primer en avisar va ser Chipi amb una bona arribada des de la segona línia. Tot seguit, Toledo va probar sort amb una rematada de cap en un servei de córner. Al 33’, una precisa assistència de Luna va deixar sol a Samba dins l’àrea. Lamentablement, el seu xut no va ser amb la potència necessària i el va poder aturar sense grans complicacions un atent Compte.

Tot feia pensar que el partit marxaria al descans amb 0-0. Però l’EFAC va cometre un evitable error en defensa i va cometre un innocent penal en una acció ja aïllada dins l’àrea. Bru no va fallar des dels 11 metres i va fer pujar un inesperat 1-0 al marcador.

Els del Segrià van buscar una ràpida reacció durant una segona meitat en la qual van tornar a oferir una molt bona versió i a aprofitar les seves virtuts. Es van llençar a l’atac els lleidatans, que van anar augmentant el seu protagonisme a mesura que va anar avançant el temps.

Al 51’, però, van tornar a rebre un fort cop. En una ràpida contra, Marc Marba va posar el 2-0. Malgrat anar dos gols per sota i la frustració pròpia de veure com la seva insistència no estava sent premiada, els de Mariani no van abaixar els braços i es van seguir mostrant convençuts que podien aconseguir donar-li la volta al resultat.

El seu treball, que li va permetre tancar pràcticament als d’Esplugues al seu camp, va donar fruits al 55’ amb un gol d’Imaz. La seva diana va donar vida als d’Almacelles, que tornar-se a créixer i va començar a assumir encara més riscos tant en atac com en defensa.

Veient la seva competitivitat semblava clar que el 2-2 acabaria arribant. I així va ser. Més tard, això sí, del desitjat i del que podria haver estat si l’àrbitre hagués donat per vàlid un gol fantasma d’Eric Trota. Quan els almacellencs ja gairebé estaven celebrant la diana, entre la defensa i el porter del Can Vidalet es van encarregar de treure de dins de la porteria una pilota que ja havia traspassat clarament la línia.

Poc després, en una de les incontables aproximacions de l’EFAC a l’àrea, van reclamar un possible penal sobre Pau Bosch per una més que dubtosa entrada dins l’àrea. Al 87’ sí que van comptar amb una pena màxima a favor que Joel Chiné es va encarregar d’aprofitar. Va aconseguir igualar el matx el central, al que l’alegria, com a tot l’equip, li va durar molt poc.

Va haver de sortir del terreny de joc després de sentir una forta estrebada durant el xut i el Primer Equip es va quedar amb déu jugadors al no tenir més torns de canvi disponibles. Tot i estar en inferioritat numèrica, el Primer Equip no es va arronsar i va seguir insistint en busca dels tres punts.

La seva no conformitat li va acabar sortint cara, ja que en una de les darreres accions del duel, quan l’EFAC estava amb nou jugadors sobre la gespa perquè Samba estava sent atès, el Can Vidalet, de la mà de Marba, va aconseguir el definitiu 3-2 en una nova transició ràpida.

D’aquesta dura forma va acabar la bona ratxa d’un EFAC valent que ara mateix ocupa la sisena plaça amb 31 punts. El cap de setmana vinent rebran la visita al Ramón Farrús del Vistalegre. En el partit de la primera volta, els roig-i-negres es van imposar per 0-2 gràcies a les dianes de Chipi i Cheikh.

GALERIA

CF Can Vidalet - EFAC Almacelles