post

L’efectivitat mana

Segueix donant passes endavant i mirant cap amunt el Primer Equip de l’EFAC Almacelles, que va sumar una valuosíssima victòria al Ramón Farrús contra el CF Vilanova per 1-0. Van trencar la seva mala ratxa com a locals els roig-i-negres, que van demostrar que també saben patir, que no sempre s’ha de ser el gran dominador i que, de vegades, només cal tenir paciència i ser més efectiu que el teu rival si vols sumar els tres punts.

Solvent tercer triomf consecutiu contra un rival directe dels del Segrià, que de nou van saber aprofitar un bon inici per avançar-se en el marcador i van jugar bé les seves cartes per tal de defensar el resultat. Gràcies a un gran treball defensiu de tot el conjunt i a la seva intensitat, els d’Almacelles van ser capaços de deixar la porteria a zero per quart partit seguit.

Es va tornar a mostrar com un candidat a tot l’EFAC, que, seguint la línia dels darrers xocs, va signar uns primers minuts molt bons. Al 6’, Juclà va estar a punt d’obrir la llauna amb una rematada de cap que va marxar per sobre el travesser.

No va trigar gaire més en arribar la primera diana, obra d’un Adri que manté el seu particular idil·li amb el gol i ja en suma set aquesta temporada. Va marcar per tercera jornada consecutiva el davanter lleidatà, que, assistit des de la banda dreta per Chipi, va enviar la pilota al fons de la xarxa amb una precisa rematada de cap.

Va arribar aviat la reacció del Vilanova, que va passar a dominar i ser el gran generador de perill de l’enfrontament davant un sòlid EFAC que va haver d’esperar les seves oportunitats de sorprendre i va saber resistir. Al 13’, el pal va salvar els almacellencs i, quatre minuts més tard, ho va fer l’àrbitre al considerar que Monfort tenia les mans pegades al seu cos i no xiular un possible penal per unes mans involuntàries dins l’àrea del lateral.

Al 17’, Adri va poder sentenciar el duel. Però la fortuna no el va acompanyar i la seva rematada amb l’esquerra després d’una bona passada de Juclà va sortir desviada. Segurament, aquesta va ser la millor ocasió abans del descans dels locals des de la que va provocar l’1-0.

Va seguir un guio molt similar una segona meitat en la qual el Vilanova va mantenir el seu control davant un Almacelles molt còmode que va saber mantenir-se ferm i no es va deixar endur pels nervis ni la pressió. Van fer un gran desplegament físic els d’Ismael Mariani, que a la mitja part es va veure obligat a fer tres canvis.

Al 55’ i al 57’ li va arribar el torn de lluir-se a un Jordi Chiné que va tornar a estar molt segur sota els tres pals i li va treure dues grans mans a Carlos Conteras. Vint minuts més tard, Oscar Imaz ho va tenir tot de cara per marcar el 2-0 en un servei de falta lateral.

Va sofrir però va seguir segur fins el xiulet final l’equip almacellenc, que va generar contres de gran perill quan els vilanovins es van acabar de llançar a l’atac i el partit es va trencar del tot. La més clara la va culminar Gaoussou amb un potent xut just davant el porter quan tothom pensava que faria la passada de la mort a un company.

Patida victòria del Primer Equip, que escala fins a la sisena posició amb 31 punts. La setmana vinent, els almacellencs visitaran el Can Vidalet, que actualment es 15è amb 20 punts. En la primera volta, els d’Esplugues es van imposar a Lleida per 1-3 en un xoc marcat pels errors.

GALERIA

EFAC Almacelles - CF Vilanova (J19)