post

Nova reivindicació fora de casa

L’EFAC Almacelles va estrenar de la millor manera possible la segona volta de la temporada: sumant, gràcies als gols d’Adrián Luna i Adri Fernández, una convincent victòria contra el FC Ascó, rival directe de la zona alta de la classificació. La segona consecutiva dels roig-i-negres, que segueixen amb el seu alt rendiment com a visitants. En total, fora de casa han aconseguit set triomfs i un empat i només han patit dues derrotes.

Com en l’anterior xoc davant el FC Alcarràs, l’EFAC, que es va tornar a mostrar molt encertat i centrat, va signar una gran primera meitat en la que va deixar pràcticament encarrilat el partit. A la segona, va acabar de decidir-lo amb un nou bon inici i va saber conjuntar-se i patir durant el tram final per tornar a deixar la porteria a zero.

Un clar i merescut 0-2 va ser el resultat definitiu d’un xoc que els del Segrià, que més enllà d’algunes petites imprecisions es van sentir molt còmodes sobre la gespa híbrida del Municipal d’Ascó, van dominar. Amb el control de la pilota el van accelerar quan els va interessar i el van calmar quan ho van necessitar.

Molt més endollat i entonat que el conjunt local va sortir un EFAC que al 8’ va obrir el marcador. Pràcticament en la seva primera gran aproximació amb perill a la porteria rival, els d’Almacelles van marcar el 0-1, obra de Luna amb un potent xut des de la frontal.

L’eufòria de tornar-se a veure per davant en el marcador va donar encara més ales als roig-i-negres, que es van llançar a per una segona diana que va estar a punt d’arribar al minut 11. Chipi va superar la sortida del porter picant la pilota però, quan tothom ja cantava el gol, un defensa, emportant-se també per davant al davanter, va treure la bola pràcticament sobre la línia.

Al 30’, després que un atent Chiné que va tornar a brillar sota els tres pals evités l’empat amb una gran estirada, un nou avís a la contra dels lleidatans. Chipi va engaltar un xut creauat que Sergi Fuertes va poder refusar. En la segona opció, amb tot de cara per marcar, Juclà va enviar la pilota fora.

També va començar de la millor forma possible la segona meitat. Només tres minuts després del pas pels vestidors, Adri va marcar el 0-2 amb una rematada de cap al segon pal. No es va deixar endur pel fet d’haver sentenciat el xoc l’EFAC, que al 63’ va poder fer el 0-3. Lamentablement, el porter local va intuir a la perfecció una vaselina d’Adri.

Es va anar travant poc a poc el partit durant un tram final en el qual els d’Ismael Mariani es van tornar a mostrar com un bloc molt ferm i dificilíssim de superar i van deixar molts pocs espais a un frustrat Ascó que no va poder fer res per evitar la important victòria dels almacellencs.

28 punts sumen els almacellencs, que la setmana vinent rebran la visita del CF Vilanova. En el partit d’anada, el resultat va ser un empat (1-1). Una jornada més, els almacellencs tractaran de millorar la seva imatge al Ramón Farrús, on només han pogut sumar un triomf, tres empats i han sofert quatre derrotes.

GALERIA

FC Ascó - EFAC Almacelles (J18)