post

L’EFAC tanca la primera volta amb victòria

El Primer Equip de l’EFAC Almacelles va tancar aquest dissabte la primera volta amb un important i convincent triomf per 0-2 en el derbi contra el FC Alcarràs. Van sentenciar la victòria per la via ràpida i van poder acabar golejant el seu rival els roig-i-negres, que van deixar pràcticament tancat el matx en una brillant primera meitat gràcies a les dianes d’Albert Juclà i Adri Fernández.

Durant gairebé els 90’ van dominar els almacellencs, que, després de deixar sensacions positives en l’anterior xoc contra la UE Tàrrega, van tornar a oferir una bona imatge al Municipal el Xoperal. De nou, es van créixer fora de casa els del Segrià, que van signar un duel molt complet i seriós.

Els d’Almacelles, molt centrats i intensos en tot moment, van controlar des del xiulet inicial el derbi. Cal destacar el gran domini de les àrees, especialment de la petita, de l’EFAC, que no es va deixar sorprendre i va evitar que l’Alcarràs generés excessiu perill sobre la seva porteria. En atac, va donar un pas endavant un cop més i es va sentir molt més còmode que els locals amb la pilota.

Va llegir molt bé al seu rival el conjunt almacellenc, que va saber portar el ritme del joc amb paciència i no es va cansar d’insistir per banda dreta. De fet, les dues boniques i treballades dianes que li van permetre marxar amb els tres punts van néixer allà.

La primera, obra d’un Juclà que va jugar més avançat i es va fer notar molt en atac, no es va fer esperar molt. Al 12’, des de la frontal, Trota va obrir per Chipi a la banda. L’extrem almacellenc va saber esperar fins el moment adequat davant dos rivals per fer una precisa centrada amb l’esquerra que, amb el cap, un rodejat Juclà va enviar al fons de la xarxa després de guanyar-li l’esquena a la defensa.

Després del 0-1, l’EFAC va comptar amb tres claríssimes oportunitat gairebé consecutives. Primer, al 23’, va avisar Luna amb una tova rematada. Al 25’ Trota va probar sort amb un fort xut des de la frontal que va refusar un Joel Mur que al 26’ va aturar un potent xut d’Adri des de l’interior de l’àrea.

La merescuda i buscada segona diana dels roig-i-negres va arribar al 35’ després d’una perillosa recuperació de Pato a la banda dreta. Se la va deixar a Chipi, que després d’aixecar el cap i llegir a la perfecció el moviment de Juclà a l’espai el va assistir i el va deixar sol dins l’àrea. En lloc de rematar des d’una posició força escorada, el migcampista va optar per fer-li una passada de la mort a un Adri que només va haver d’empènyer la pilota per marcar el 0-2.

No es va moure més el marcador durant una segona meitat en la qual l’EFAC va tractar de no abaixar el ritme i va tenir diverses opcions per augmentar la diferència. De nou, qui va tenir les ocasions més clares va ser Juclà. Al 45’ en una ràpida acció, ho va intentar amb un xut creuat. Al 61’, amb el cap en un servei de córner.

Segurament, el més destacable de la segona part i, de fet, de tot el partit va ser el retorn de Joel Chiné als terrenys de joc després de la seva greu lesió al genoll. Després de l’operació i d’uns llargs mesos de molt treball i esforç, el central va entrar al 90’ i va disputar els seus primers minuts de la temporada.

Gràcies a aquest triomf, els almacellencs, que tractaran de millorar el seu rendiment com a locals durant el segon tram de la campanya, van tancar la primera volta en la novena posició amb 25 punts i un balanç de 7 victòries, 4 empats, 6 derrotes, 20 gols a favor i 24 en contra. La setmana vinent, l’EFAC visitarà l’actual tercer classificat, un FC Ascó contra el qual van perdre per 0-2 al Ramón Farús en la primera jornada de la lliga.

Reviu el partit