post

L’EFAC s’agrada a domicili

Un autèntic partidàs. És el que es va marcar al Municipal de Sant Just Desvern el Primer Equip de l’EFAC Almacelles, que després d’haver sumat un valuós empat la setmana passada contra el CF Montanyesa es va tornar a exhibir a domicili. Segueix fent-se fort com a visitant el conjunt roig-i-negre, que va gaudir amb la pilota durant els 90’ i es va acabar imposant a l’Atlètic Sant Just per 1-2.

Nova reivindicació dels d’Almacelles, que van demostrar lo perillosos que poden arribar a ser si el rival els cedeix el protagonisme i els deixa el control i espais suficients per desenvolupar el seu bonic joc. Després d’una molt bona meitat plena d’ocasions per part dels lleidatans, el triomf es va acabar decidint gràcies als gols d’Adrià Fernández i Francesc Purti en una segona part on van seguir dominant i es van mostrar molt més encertats de cara a porta.

Van poder deixar sentenciat abans del descans el matx els roig-i-negres, que van saltar al terreny de joc amb les idees molt clares i, a base de molta paciència, van saber madurar a la perfecció el xoc. A la claredat en atac, un cop més, es va tornar a tornar a sumar la seva gran solidesa defensiva davant un Atlètic Sant Just que gairebé no va donar senyals de vida en atac i que va veure com els seus atacs directes eren tallats sense excessius problemes per part de la defensa almacellenca.

Amb dues grans oportunitats va comptar un actiu EFAC durant el primer tram. La primera, al 17’ amb un xut de Juclà que un atent Unzué va refusar amb certes dificultats. La segona, després d’una bona acció per banda al 42’, amb una potent rematada de Franky que va sortir una mica creuada.

Després del pas pels vestidors, el domini dels almacellencs encara va ser més gran. No van trigar gaire en tornar a avisar, ja que al 46’ Gauso va estar a punt d’obrir la llauna amb una rematada de cap que va sortir per sobre el travesser. Quatre minuts més tard, el Primer Equip va gaudir d’una claríssima doble ocasió. Després d’una bona jugada individual dins l’àrea, Adri va probar sort amb un potent xut que Unzué va refusar. El rebuig li va caure a Ciru, que de nou es va topar amb un inspirat porter local.

Fins al 72’ no va arribar el merescudíssim 0-1. La diana, fruit d’una nova gran acció col·lectiva, va ser obra d’un resolutiu Adri que comença a tornar a brillar i marcar les diferències després de la seva lesió. Un cop inaugurat el marcador, el 0-2 només es va fer esperar un minut. Aquest cop, fruit d’un contracop de llibre dels d’Ismael Mariani que va culminar Franky.

A vuit minuts pel final, els barcelonins van tractar donar-li una mica d’emoció al xoc amb un gol de Berlanga, que va engaltar un xut llunyà que va entrar al fons de la xarxa després de colpejar fortuïtament un defensor visitant. No van deixar-se sorprendre de nou els almacellencs, que van saber jugar les seves cartes per tal de tancar un brillant triomf, el cinquè fora de casa (5/1/1).

Uns excel·lents tres punts sumats en un desplaçament molt complicat que tornaran a donar ales a un EFAC que en la jornada 14 rebran la visita del CF Gavà (4t). Actualment, els almacellencs ocupen la setena posició amb 21 punts (6/3/4).

GALERIA

Atlètic Sant Just - EFAC Almacelles (J13)