post

A un pas de tombar el líder

L’EFAC Almacelles va estar aquest dissabte a punt de fer saltar la banca. Els almacellencs, que van saber passar pàgina després de la dura derrota contra el FC Martinenc i es van mostrar molt consistents, es van quedar a només un pas de tombar el líder de la categoria, un imbatut i temible CF Montañesa que va haver de suar de valent per extraure un resultat positiu del Ramón Farrús.

1-1 va ser el resultat final d’un xoc molt intens en el qual l’EFAC va fer grans mèrits per endur-se els tres punts. Es van quedar amb la mel als llavis els d’Ismael Mariani, que van gaudir del control del duel durant pràcticament els 90 minuts. Fidels al seu estil, els barcelonins van optar per cedir-li la pilota als roig-i-negres, tancar-se en un bloc molt sòlid i esperar les seves oportunitats. I els va acabar funcionant gràcies a la seva efectivitat, ja que en una de les poques ocasions que van tenir van anotar la seva diana.

Més encert de cara a porta és el que li va mancar a un conjunt almacellenc que van tenir diverses ocasions molt clares de gol al llarg de l’enfrontament. La primera va arribar al 17’, quan Juclà va estar a punt d’inaugurar el marcador amb un xut amb l’esquerra que va sortir massa creuat. Al 33’, en un servei de córner, Ciru ho va intentar amb una rematada alta de cap.

El partit se li va posar de cara als d’Almacelles al 53’ quan Sanvidal va ser expulsat després de veure la segona groga. Van augmentar el seu domini i es van abocar a l’atac els del Segrià, que, això sí, van tenir algunes dificultats a l’hora de perforar la densa defensa visitant.

Quan tot feia pensar que l’EFAC, que va saber madurar bé el xoc, imposaria la seva insistència i paciència i s’avançaria de forma merescuda, va arribar al 85’ un inesperat 0-1 per part de la Monta. Brian Canalejo va avançar la Montañesa en una transició molt ràpida que va agafar els roig-i-negres a contrapeu.

No es van enfonsar els lleidatans, que encara van donar un pas més endavant i es van llençar a per l’empat. Un 1-1 que no es va fer esperar gaire. Al 88’, després de diverses arribades amb perill de l’EFAC, un llest Gauso, que posteriorment va comptar amb una nova gran ocasió, va igualar el matx.

Ja en el temps afegit, els roig-i-negres van poder des-fer la igualada amb dues accions amb Ciru com a protagonista. En una d’elles, es va quedar a punt de marcar amb una rematada de cap després d’un centre de Luna. A l’altra, va ser objecte d’un més que possible penal per part del porter visitant, que no va calcular bé la seva sortida, el va colpejar fortuïtament quan es disposava a rematar i el va fer caure dins l’àrea.

Després d’aquest empat, els almacellencs es mantenen a la vuitena plaça amb 18 punts amb un balanç de 5 victòries, 3 empats i 4 derrotes. La setmana vinent, visitaran el camp de l’Atlètic Sant Just.

GALERIA 

EFAC Almacelles - CF Montañesa (J12)