post

Aquest EFAC espanta

No hi ha qui aturi l’EFAC Almacelles quan juga com a visitant. Des que van empatar en el seu primer compromís a domicili contra el CF Vilanova, els almacellencs han guanyat tots els partits que han disputat fora de casa. Després d’haver superat el Vista Alegre, el El Catllar i el Mollerussa en jornades anteriors, aquest divendres li va arribar el torn a la UD Viladecans, rival directe a la taula.

Contundent i convincent. Així es va mostrar un equip roig-i-negre que ha demostrat la seva millor cara en tots els seus desplaçaments. A més a més, tenint en compte que també van derrotar a Lleida a la UE Valls, cal destacar que, dels darrers quinze punts en joc, els d’Ismael Mariani només n’han deixat escapar tres, els corresponents a la derrota contra el CF Martorell al Ramón Farrús.

Brillant va ser el xoc dels d’Almacelles, basat en la paciència i l’eficàcia davant un rival molt dur al que va saber contenir però que no li va posar les coses gens senzilles. Al final, van acabar imposant la seva solidesa i control els roig-i-negres, que en aquesta ocasió va aprofitar molt bé les seves ocasions en atac i, un cop més, especialment quan es va quedar amb un home menys, es va mostrar ferm en defensa.

Van anar de menys a més durant una primera part en la qual segurament els locals van gaudir de les ocasions més clares durant el tram inicial. A destacar, un xut al pal de Sergi al 23’. Lamentablement, aquest no va ser el major ensurt que es van emportar els del Segrià durant els primers 45’, que van veure com al 30’ Piscu havia d’abandonar el terreny de joc després de rebre un fort cop al cap que el va deixar grogui.

Quan tot el Municipal de Viladecans creia que el seu equip seria el primer en marcar, en la que va ser la seva primera ocasió clara es va avançar l’EFAC. Un despert Oscar Imaz va robar una pilota a la banda dreta i va posar una precisa pilota dins l’àrea que Chipi va saber aprofitar amb una bona rematada de cap.

El 0-1 va donar molta més tranquil·litat a un conjunt almacellenc que a la segona meitat va tornar a donar un pas endavant. Molt més còmode es va trobar l’EFAC, que va brillar en tots els aspectes del joc i va generar molt més perill. Al 52’, Chipi va estar a punt d’aconseguir el 0-2, però l’àrbitre, quan la pilota podria haver acabat entrant al fons de la porteria, va decidir aturar la jugada per una falta fora de l’àrea del porter sobre el davanter almacellenc.

El segon gol del Primer Equip es va fer esperar fins el 67’ i va comptar amb Imaz i Marc Viladegut com els seus protagonistes. De nou, Oscar va ser l’assistent amb un brillant servei de falta que Vila, que es va aixecar per sobre de la defensa local, va pentinar a la perfecció.

No tot van ser alegries per l’autor del 0-2, que al 82’ va fer un penal al fer una entrada a destemps dins l’àrea després d’una llarga cursa des del mig del camp per intentar frenar una contra i va ser expulsat després de veure la segona groga. No va perdonar Julian Osorio, que amb un xut ajustat al pal va aconseguir un 1-2 que va donar ales als seus pels darrers minuts.

Un últim tram de partit en el qual, amb deu, l’EFAC va saber resistir per tal d’acabar de fer la feina i assegurar una nova imponent victòria fora de casa. La setmana vinent, buscaran també fer-se forts de nou a casa contra un dels altres equips més potents, un Santboià que aquest divendres va batre el CFJ Mollerussa per 3-0.

GALERIA

UD Viladecans - EFAC Almacelles