post

L’EFAC s’emporta el derbi de la por

Veient que tots dos equips arribaven al xoc empatats gairebé a tot – amb deu punts i un balança de tres victòries, un empat i tres derrotes-, tot feia pensar que el derbi entre el CFJ Mollerussa i l’EFAC Almacelles seria un partit molt intens on la por imperaria perquè cap dels dos voldria perdre i que es decidiria per petits detalls. I així var ser. Va vèncer l’equip que es va arronsar menys, que menys errors va cometre i que va donar un cop sobre la taula quan va ser necessari: l’EFAC.

El conjunt almacellenc, que aquesta temporada està signant un brillant paper com a visitant, va signar un matx molt regular i sòlid. Només va tenir una petita desconnexió quan dominava en el marcador a la segona meitat, però va saber reconduir-se aviat. En aquest tipus de duels s’ha de donar un pas endavant i els d’Ismael Mariani ho van fer per acabar guanyant per 1-3.

L’efectiu EFAC va deixar encaminada la victòria en una intensa i dura primera part en la qual tots dos equips van estar molt ficats en el partit i van intentar minimitzar els seus errors tant en atac com en defensa. Poques arribades perilloses es van veure durant un primer tram en el qual l’ocasió més clara la va tenir l’exalmacellenc Oscar Canadell amb una potent rematada que va refusar Piscu amb el cap.

Va anar creixent i assumint protagonisme amb la pilota el conjunt roig-i-negre amb el pas dels minuts. Es va anar agradant un EFAC que, després de diverses arribades a l’àrea, al minut 30 va aconseguir inaugurar el marcador. El 0-1 va ser obra de Joel Guillén, que, quan tothom pensava que anava a centrar, va culminar una bona jugada per banda amb una rematada que es va anar enverinant fins arribar al fons de la xarxa.

Sis minuts més tard de la merescuda diana dels almacellencs, el també exjugador de l’EFAC Roger Canadell va estar a punt de sorprendre a un avançat Jordi Chiné amb un xut des del mig del camp. Afortunadament, el porter, que a la represa va tenir molta més feina i va brillar un cop més amb grans aturades, va treure una molt bona mà.

Després del pas pels vestidors, l’EFAC Almacelles va anar directe a per la possible sentència. I aquesta, gràcies a la seva paciència i al seu relatiu control, no es va fer esperar gaire. Al 49’, després de recollir al segon pal una pilota que havia quedat morta dins l’àrea, Oscar Imaz va signar el 0-2.

No es va arronsar el Mollerussa, que al rebre aquest segon gol va despertar en atac i s’hi va abocar. Tot, aprofitant uns minuts en els quals l’EFAC es va perdre sobre el terreny de joc i va perdre el control. Al 62’, després d’un bon control i una bona acció individual, Jofre va aconseguir retallar la diferència.

Al contrari que en anteriors partits en els quals els almacellencs tenien molts problemes quan el rival assumia el control i el tancava al seu camp, a Mollerussa l’EFAC va saber aguantar i acabar castigant el seu rival quan aquest es disposava a lluitar per l’empat. Al 79’, en una molt bona jugada trenada dels roig-i-negres, Adrià Monfort, arribant des de la defensa, va aconseguir un definitiu 1-3 que els de Mariani van saber defensar fins el 90’.

La jornada vinent, en el que serà el seu segon xoc consecutiu fora de casa, el Primer Equip de l’EFAC Almacelles, que actualment ocupa la vuitena posició amb tretze punts, visitarà un nou rival directe: la sempre complicada UD Viladecans (9è-11 pts.).

GALERIA

CFJ Mollerussa - EFAC Almacelles (J8)