post

L’EFAC es fa fort a casa

Segueix esvaint els dubtes de les primeres jornades el Primer Equip de l’EFAC Almacelles, que aquest diumenge va obtenir la seva primera victòria al Ramón Farrús de la temporada contra la UE Valls. 2-0 va ser el resultat final d’un xoc d’alta intensitat i molt seriós per part dels almacellencs, que van mostrar la seva millor versió durant una primera part en la qual van estar de dolç i van saber patir durant la segona per assegurar el triomf.

L’EFAC, que arribava amb molta tranquil·litat després d’haver sumat els tres punts a Castelldefels, va afrontar amb molta confiança uns brillants primers 45’ en els quals va tornar a deixar molt bones sensacions. De nou, l’engranatge dels d’Ismael Mariani va funcionar a la perfecció, fet que va provocar que els del Segrià fossin superiors, dominessin la pilota i poguessin llançar-se a l’atac.

Elèctric va ser l’inici d’un xoc que es va poder tòrcer en el primer minut, quan Torné va assistir des de la línia de fons a un Gómez que va estar a punt de sorprendre. La resposta de l’EFAC no es va fer esperar. Al minut 2, Viladegut va poder obrir el marcador amb un potent xut creuat que Pan va refusar amb moltes dificultats.

Va controlar el ritme un EFAC que al 25’ va veure premiada la seva insistència i paciència amb una obra d’art d’Oscar Imaz, qui es va inventar un gol olímpic en un servei de córner des de la dreta que va entrar directe al fons de la xarxa. No es van conformar amb el just 1-0 els roig-i-negres, que al 33’ van augmentar la diferència.

L’encarregat de signar el 2-0 va ser un inspirat Adrián Fernández que, després de haver tingut una ocasió poc abans amb una rematada de cap, va aprofitar un error defensiu del Valls. Va fer-se amb una pilota a la frontal de l’àrea, va veure el porter una mica avançat i, sense pensar-ho dues vegades, el va batre amb una preciosa vaselina.

No es tornaria a moure el marcador fins una segona meitat en la qual l’EFAC va fer un pas enrere i es va veure completament superat per un Valls molt endollat i que va anar de menys a més. Es van haver de tancar al seu camp els d’Almacelles, que van patir molt sense la pilota als peus i van haver de mostrar tot el seu potencial defensiu.

Afortunadament, el rival, que arrossega aquest mateix problema des de fa setmanes, no va saber traduir la seva superioritat en gols. Sí en ocasions de tot tipus: a pilota aturada, amb transicions ràpides, després de moure la pilota amb calma… Només es van mostrar encertats al 67’, quan Joel Marigot, després de rebre una passada de la mort, va signar el que, tot i que fins l’últim minut van fer patir a l’EFAC i a tota la seva afició, va ser el definitiu 2-1.

Després de sumar la seva segona victòria, els almacellencs, que han escalat fins a la novena posició gràcies als seus set punts, buscaran augmentar la seva ratxa el diumenge contra el CE El Catllar.

GALERIA

EFAC Almacelles - UE Valls (J5)