post

El primer triomf ja és aquí!

Primer triomf de l’EFAC Almacelles de la temporada 2019/2020. La campanya no havia començat de la manera desitjada, amb dues derrotes com a local contra l’Ascó i el Can Vidalet i un empat fora de casa davant el CF Vilanova. Afortunadament, ahir, davant la UD Vista Alegre, els roig-i-negres van capgirar la seva dinàmica negativa i van guanyar per un merescut 0-2.

Fins ara, no havien demostrat tot el seu nivell ni havien traduït el gran treball fet durant la setmana, però ahir van donar un cop sobre la taula i es van endur la primera alegria del curs. Els del Segrià van deixar enrere els seus errors amb la pilota i els petits desajustos patits en xocs anteriors i des del xiulet inicial van mostrar una gran intensitat i concentració.

A l’equip del Segrià, que en jornades anteriors ja havia demostrat en petites dosis lo perillós que podia arribar a ser si li sortien bé les coses, només li faltava un input positiu. I no va trigar en arribar. Després d’un molt bons primers minuts, a l’11’ l’EFAC va aconseguir el seu primer gol de la tarda. Chipi, aprofitant una passada en llarg a l’espai de Viladegut des de més enllà del mig del camp, es va quedar sol davant el porter local i el va batre amb una preciosa vaselina.

Veure recompensada la seva entrega li va donar una gran empenta a l’EFAC, que va semblar un conjunt completament renovat durant la resta del partit i va demostrar una gran solidesa en totes les seves línies. En defensa, tot i que aquesta circumstancialment estava formada per tres laterals i un únic central natural, van resultar un bloc difícil de superar. Al mig del camp, van dominar el tempo del joc. I en atac, tot i que les ocasions van acabar arribant en comptagotes, van tenir la paciència suficient per generar perill.

El 0-2 va estar a punt d’arribar al 33’ en una ràpida contra, però Viladegut, assistit per Chipi, va acabar rematant massa fluix. I de la possible sentència, després d’uns minuts d’intercanvi de cops i del pas pels vestidors, es va passar també al possible empat d’una UD Vista Alegre que a la represa va crear més ocasions, especialment a pilota parada, i que al 52’ es va topar amb el travesser.

La buscada i desitjada sentència es va fer esperar fins el 83’, quan Cheikh, que havia entrat feia escassament vuit minuts al terrenys de joc per Chipi, va culminar una contra de manual dirigida per Juclà. Després de rebre la pilota a prop de l’àrea, es va plantar davant el porter local amb una potent arrancada i el va batre amb una precisa rematada creuada.

La setmana vinent, tocarà fer bons aquestes tres punts contra la UE Valls al Ramon Farrus, on els d’Almacelles encara no han estat capaços de sumar.

Un dia d’estrenes

El d’ahir també va ser un partit amb novetats. Per una banda, el Primer Equip va estrenar la nova equipació de joc de Kelme d’aquesta temporada. Per l’altra, cal destacar el gran debut amb l’EFAC de Francesc Purti, extrem que els roig-i-negres han incorporat aquesta darrera setmana. El jove futbolista, que ha passat per les files del CF Blanca Subur i de la JE Sant Jaume dels Domenys, va signar un gran xoc mostrant-se molt actiu i demostrant la seva capacitat de crear perill per la banda.

GALERIA

UD Vista Alegre - EFAC Almacelles (J4)