post

Un bon punt

Bon punt el sumat ahir al Municipal dels Alumnes Obrers contra el CF Vilanova per part del Primer Equip de l’EFAC Almacelles, tant pel resultat en un camp del qual segurament s’escaparan molts pocs punts com per les bones sensacions que va deixar el conjunt roig-i-negre. Necessitaven sumar després de caure en la primera jornada de manera estrepitosa contra el FC Ascó i, tot i que el partit se lis va poder escapar durant una primera meitat plena d’alternatives, els d’Ismael Mariani van oferir una gran imatge i segurament van acabar mereixent la victòria després d’una gran segona part en la qual només els va mancar una mica més d’encert de cara a porteria.

No va tenir el seu millor dia amb la pilota als peus l’EFAC, que, tot i signar un gran inici de xoc i poder avançar-se ben aviat, durant els primers 45’ va anar perdent protagonisme a mesura que va anar passant el temps. Del possible 0-1 als 3’ gràcies a un bon xut de falta d’Adrián Fernández, es va passar al 1-0 local al 28’. Després d’una gran errada en la sortida dels almacellencs i una ràpida transició, Oriol va aprofitar una bona assistència de Carlos que el va deixar sol i va batre a Jordi Chiné amb una rematada molt ajustada.

Afortunadament, l’EFAC no es va arronsar després d’encaixar aquest dur cop. Van donar un pas endavant els de Mariani, que van veure premiada la seva insistència al 45’, minut en el qual un encès Marc Viladegut va aconseguir el gol de l’empat en un polèmic servei de córner. Després de rebre la pilota en curt, Imaz va enviar una precisa centrada al segon pal i Ciru va tornar a creuar la pilota amb el cap per a assistir a un Vila que es trobava sol i que tirant-se en planxa va enviar la pilota al fons de la xarxa.

Com normalment succeeix amb aquest tipus de dianes, aquesta va donar una nova vida a l’EFAC i va fer que els locals baixessin molt el seu rendiment durant la segona meitat i pràcticament no generessin perill. Més enllà d’un excessiu nombre de faltes a la frontal de l’àrea que segurament un altre dia li podria haver acabat passant factura, no va donar gaires oportunitats al seu rival un conjunt del Segrià amb les idees molt clares i que es va mostrar molt ferm i sòlid en defensa.

De nou, tenint en compte el gran esforç realitzat per part d’un equip que ho va donar tot fins el xiulet final i va acabar fos per la intensitat impresa, només li va faltar tenir més claredat en atac i més precisió a l’hora de definir. Oportunitats no li van faltar, especialment en atacs ràpids i a la contra, però lamentablement el desitjat i merescut gol no va arribar. A destacar, un parell de xuts d’un actiu Imaz que van posar a proba els reflexos del porter vilanoví i una claríssima rematada de cap dins l’àrea d’un revulsiu Luna.

A la jornada tres, els d’Almacelles buscaran fer bo aquest punt a casa contra el Can Vidalet, club que va empatar a 0 en el seu debut contra el CF Martorell i que va caure aquest cap de setmana per la mínima (1-0) contra el CFJ Mollerussa.

GALERIA

CF Vilanova - EFAC Almacelles (J2)