post

Correctiu en el debut

Dur correctiu per a l’EFAC Almacelles en el seu debut a Primera Catalana. El conjunt roig-i-negre arribava amb la màxima il·lusió a l’estrena del seu nou projecte, especialment després d’haver signat un gran tram final de pretemporada, però va ser incapaç de mostrar la seva millor versió. Toc d’atenció ja en la primera jornada contra un dominador FC Ascó, que es va emportar de forma merescuda el triomf per 0-2.

Es va veure totalment superat durant pràcticament tot el xoc el conjunt d’Ismael Mariani, que no va tenir res a veure amb el dels últims partits en el seu primer compromís. La competició oficial és una altra cosa i, com diu el tòpic, qualsevol equip et pot donar un bon ensurt si no et mostres al cent per cent. I això és el que li va passar a un descentrat EFAC, que va sortir escaldat.

Va sortir amb vida de la primera part gràcies a la gran actuació de Jordi Chiné, el gran protagonista dels primers 45’ per part dels locals. El porter lleidatà va evitar amb dues grans intervencions que Marcel i Ñoño avancessin als d’Ascó, que van controlar totalment el ritme del joc a plaer i van arribar a porteria amb molta facilitat. També va salvar els almacellencs el travesser, que va repel·lir una rematada de cap de Pachu.

No va sortir golejat gairebé de miracle l’EFAC, que per molta intensitat que va demostrar va tenir moltes dificultats a l’hora d’imprimir el seu joc i demostrar el seu caràcter competitiu. Van ser incapaços de jugar amb claredat i de crear ocasions perilloses de gol els roig-i-negres, que un cop més van patir molt al no comptar amb el protagonisme i haver d’anar darrere del seu rival, un dels seus grans problemes fins ara.

No va canviar gaire la tònica del partit durant una segona meitat en la que tot es va acabar de tòrcer per la rigorosa expulsió al 51’ de Pato Álvarez. El Primer Equip es va intentar tancar al darrere com va poder i va esperar en atac alguna genialitat que no va arribar. Va intentar frenar com va poder totes les envestides d’un Ascó que evidentment va mantenir el seu domini, que va madurar a la perfecció el matx movent la pilota amb calma i que li va fer doblegar els seus esforços.

Quan l’Ascó va augmentar el seu ritme ho va pagar car l’EFAC, que al 69’ va rebre la primera diana del partit i de la temporada, obra de Marcel Meseguer, que va batre a Chiné amb un llunyà xut creauat. Al 82’ el visitant va arrodonir el seu doblet al culminar una bona i ràpida jugada de tot l’equip dins l’àrea.

Hauran de reaccionar els del Segrià, tal com van fer la temporada passada al sumar cinc victòries consecutives després de caure en el debut contra el CFJ Mollerussa. En la segona jornada, l’EFAC visitarà el sempre difícil camp del CF Vilanova.

GALERIA

EFAC Almacelles - FC Ascó (J1)