post

A la final!

L’EFAC Almacelles ja és a la final de la Copa Lleida. Els roig-i-negres, que van demostrar de nou una gran millora i continuen creixent a un bon ritme, van superar per un clar i merescut 1-3 a un combatiu CE Artesa de Segre i tornaran a lluitar pel títol dos anys després.

Xoc molt seriós del conjunt dirigit per Ismael Mariani, que ja es comença a conèixer bé sobre la gespa. Va saber llegir i madurar el joc durant els 90’ l’EFAC, que es va veure superat en molt poques fases del partit, es va mostrar ferm en defensa, va dominar el centre del camp i sempre va saber buscar alternatives en atac.

Quan el rival el va impedir jugar per l’interior, va optar per obrir les bandes, jugar amb la velocitat i profunditat dels seus extrems i laterals i buscar centrades. Quan no va poder sortir combinant des del darrere, va preferir jugar pilotes en llarg o al contraatac. I les grans variants que ofereix la plantilla, van tornar a donar resultat.

Fruit de la paciència dels d’Almacelles, als que potser només els va faltar prendre millors decisions prop de l’àrea, al 31’ va arribar el primer gol d’aquesta semifinal, obra d’un endollat Oscar Imaz. No va durar gaire l’alegria, ja que al 37’ Joan Sala va empatar el matx des del punt de penal.

Van poder marxar al vestidor per davant en el marcador els del Segrià, però Xavier Toldrà va enviar la pilota al pal en una clara jugada a la contra. Tot i que l’esforç va començar a passar factura, el partit no va canviar gaire durant la segona meitat i l’EFAC va seguir intentant tenir el protagonisme.

El premi a la seva entrega es va fer esperar fins a uns darrers vint minuts de joc en els quals va sentenciar el partit. Al 71’, es va posar 1-2 gràcies a un desafortunat gol en pròpia de Xavier Durany en una jugada a pilota parada. Al 78’, Adrián Luna va marcar el definitiu 1-3 després d’aprofitar una pilota que havia quedat morta dins de l’àrea.

Un partit més, cal destacar el gran rendiment de la plantilla i la ràpida adaptació dels nous components. A més a més, durant l’últim tram del partit els jugadors del Juvenil Pol Comella y Haytam Bardoud van gaudir de minuts amb el Primer Equip.

El rival a la gran final de la Copa Lleida, la data de la qual encara està per definir, serà el CF Borges Blanques, que es va imposar a la UE Tàrrega per 2-1. Abans, però, si no hi ha canvis d’última hora, els de Mariani s’enfrontaran el dimecres a les 21h a l’Alpicat.

GALERIA

Artesa de Segre - EFAC Almacelles