post

Una Assemblea General decisiva pel futur de l’entitat

L’EFAC Almacelles va celebrar aquest dimecres al vespre (21:00h) la seva Assemblea General Ordinària de socis. Una assemblea, la més multitudinària dels últims anys, en la qual es van aprovar tots els punts establerts en l’ordre del dia. Destacant la potestat per intentar garantir la continuïtat del Primer Equip a Primera Catalana durant un any més i l’aposta de l’entitat per la seva Escola de Futbol.

Amb la presència a taula de la Junta Directiva, a l’assemblea, que va donar inici amb una introducció per part del president, es van tractar i aprovar els següents punts del dia.

1. Lectura i aprovació de l’acta anterior

Segons constava en la convocatòria i es va presentar, es va fer la lectura de l’acta de l’anterior Assemblea. Posteriorment, es va passar a sotmetre l’acta a votació i es va aprovar.

2. Aprovació de l’estat de comptes

Es va presentar de forma detallada i repartir l’estat de comptes de l’entitat després de la temporada 2018/2019. Després de repassar i atendre els dubtes dels socis, es va sotmetre a votació i aprovar.

3. Pressupost 2019/2020

Es va mostrar i repartir entre tots els assistents el pressupost previst per la temporada 2019/2020, en el qual, com ja s’havia anunciat anteriorment, constava una important reducció en la inversió en el Primer Equip i un augment en l’aposta pel futbol base del club. Novament, van ser aprovats pels socis un cop es van resoldre tots els dubtes.

4. Reprovació o modificació dels membres de la junta

Es va sotmetre a votació la confiança en l’actual junta directiva i es va aprovar la seva continuïtat. A més a més, també es va obrir les portes a tots aquells socis que volguessin aportar el seu gra de sorra, però ningú va fer una passa endavant.

5. Informe i solucions a la situació del primer equip

Arribats a aquest punt, després de deixar clara la gran dificultat de mantenir un equip a Primera Catalana tenint en compte la poca massa social de l’entitat i les seves limitacions estructurals i econòmiques, idees compartides per tots els presents a l’assemblea, la Junta Directiva va aclarir tots els dubtes sorgits durant les últimes setmanes sobre la viabilitat del Primer Equip de l’EFAC Almacelles i la seva supervivència.

En aquest sentit, la Junta, que va lamentar el fet de trobar-se en aquesta situació després d’haver fet història durant les últimes campanyes, va informar els socis sobre les possibles vies a estudiar per tal de garantir la viabilitat del club i evitar un possible efecte de bola de neu que acabés afectant també a l’Escola.

En primer lloc, es va anunciar que s’havien descartat tres opcions. La primera, la renúncia i dissolució de l’entitat i creació d’una nova. La segona, fet que havien demanat altres clubs, la venda de la plaça. La tercera, tot i haver rebut també ofertes per part d’altres equips, la venda de l’entitat. Per què s’han descartat? Perquè, tot i poder crear una altra organització posteriorment, totes les opcions comportaven greus conseqüències pel futbol base, que hauria perdut totes les categories guanyades esportivament sobre el terreny de joc.

Finalment, tot i que la Junta Directiva segueix oberta a totes les propostes que puguin arribar fins a la data límit d’inscripció (30 de juny), es va presentar als socis, que la van acabar aprovant, la tercera via. Es va fer oficial l’interès per part d’un grup important d’empresaris de la província de Lleida d’assumir els costos i la direcció del Primer Equip de l’EFAC. Posteriorment, es van confirmar les negociacions amb aquests agents, que estan disposats a garantir la presència del club a Almacelles i a Primera Catalana la 2019-2020 i crear un projecte molt ambiciós i engrescador per tot el futbol lleidatà.

En aquest sentit, el club espera que les negociacions siguin fructíferes i poder fer oficial l’acord i donar més detalls que encara estan per tancar i que de ben segur aportaran grans beneficis al club i al poble durant les pròximes setmanes.

6. Novetats dintre de la base

Com a penúltim punt en l’ordre del dia, es va tractar la situació actual del futbol base i es va deixar molt clar, com ja s’ha fet durant aquests dies en totes les reunions que s’han mantingut amb els pares i mares dels diferents jugadors, que no hi ha res que pugui posar en perill la seva supervivència. L’Escola, com es va aprovar, seguirà sent independent del Primer Equip i es mantindrà gràcies a les aportacions de les famílies i les subvencions de les diferents institucions públiques, a les que l’EFAC va reiterar el seu agraïment.

Principalment, es va destacar l’augment en els recursos destinats als més petits, tant a nivell econòmic i material com humà. A més a més, com s’espera també detallar amb més exactitud pròximament, es va anunciar la voluntat existent de signar un conveni de col·laboració que beneficiï a totes dues parts i, especialment, a tot el poble, entre l’EFAC, que tindria una nova sortida pels jugadors de la base, i l’Athletic Almacelles, que d’aquesta manera podria també comptar amb més recursos per buscar un possible ascens de categoria a Segona Catalana.

7. Precs i preguntes

Finalment, es van atendre totes les preguntes que no havien estat resoltes amb anterioritat i, a petició dels socis, una valoració esportiva de la temporada 2018-2019.

Durant les pròximes setmanes el club, que agraeix a tots els socis la seva implicació i presència en una assemblea tan important, seguirà treballant de valent i espera oferir més novetats als seus socis i aficionats, així com a tots els components de l’Escola de Futbol.