post

Comunicat de la Junta Directiva

Com ja va comunicar l’EFAC Almacelles fa unes setmanes, l’entitat està estudiant la viabilitat de mantenir el Primer Equip del club a Primera Catalana. Una categoria que il·lusiona a tothom i que s’ha guanyat esportivament, però que costa molt mantenir a nivell econòmic.

Des de l’anterior comunicat, en el qual també es detallava de forma clara que l’Escola de Futbol no corria cap perill i, de fet, es deia que es volia fer una major aposta per aquesta, la Junta Directiva no ha deixat de treballar per trobar solucions.

Des de llavors també, casualment coincidint amb el període pre i post electoral, l’EFAC i els seus dirigents no han deixat de rebre atacs i missatges públics poc constructius per part de determinades organitzacions i organismes municipals que han volgut involucrar l’entitat en una guerra de la qual mai no ha volgut formar part perquè va més enllà del nostre món de l’esport.

En aquest sentit, tot i agrair la seva preocupació, com la de tots aquells que ens estimem un club que sempre ha estat obert i participatiu i la gestió del qual depèn de diverses persones, entenem que aquests tipus de publicacions i comunicats només serveixen per intoxicar el nostre entorn amb rumors, creant un cert alarmisme poc edificant.

En relació a les darreres publicacions fetes a xarxes, lloc que el club entén que no és l’adequat per tractar aquests temes, la Junta Directiva vol fer els següents aclariments:

Com bé saben tots aquells involucrats en el món del futbol català o que en algun moment han estat relacionats amb la gestió d’una entitat d’aquesta categoria, mantenir un club competint al màxim nivell té molts costos derivats de la seva activitat: sous de jugadors i cos tècnic, fitxes d’aquests, materials, desplaçaments, arbitratges… Uns costos que, lamentablement, augmenten any rere any. I no només es necessiten recursos econòmics, sinó que també a nivell humà.

En aquest sentit, tampoc és gens senzill fer-ho amb un club amb una estructura tan petita com el nostre. Gairebé podria dir-se que el que s’ha aconseguit durant aquests últims anys ha estat un miracle tenint en compte les nostres petites dimensions i les de la nostra població.

De fet, com des del mateix Ajuntament se’ns ha comunicat en alguna de les poques ocasions que han trepitjat el camp de futbol, en aquest cas al mes d’octubre del 2018 durant la presentació del futbol base, segurament ens trobem en una categoria que no ens correspon.

Per això, estem molt agraïts a tots aquells que ens han ajudat a gaudir d’aquest somni: socis que han aportat les seves quotes, empreses que ens han patrocinat i, especialment, a les institucions que han fet les seves importants aportacions temporada rere temporada. Sense aquestes no hauria estat possible la nostra activitat, com la de la resta d’entitats esportives del poble.

Uns diners que, no ens cansarem de repetir, que aquesta Junta Directiva, a la que no entenem que es posi en dubte quan treballa incansablement per poder mantenir la viabilitat del club, sempre ha gestionat de forma cautelosa. Sempre entenent les limitacions de l’EFAC, com ho fan aquells que viuen el nostre dia a dia.

De fet, cal destacar aquest últim punt. Viure el dia a dia del club és important a l’hora de prendre decisions i buscar solucions. Fet que no sempre han fet les institucions que en aquests moments volen establir-se com a salvadors d’un club del qual no sempre s’han preocupat.

En aquesta mateixa línia, recordem que l’EFAC Almacelles, com molts altres, és un club que pertany als seus socis. La seva participació és la que li permet gaudir d’una bona salut. Per això, resulta bàsic destacar que les decisions que l’afecten estan preses per tots aquells que tenen veu i vot i no únicament per un únic President o una Junta Directiva. I encara menys per persones que no formen part d’ells.

Com bé hem reiterat, agraïm la preocupació de les nostres institucions pel bon funcionament de la nostra entitat i els esforços fets els darrers anys per millorar les nostres instal·lacions. Això sí, entenem que durant els últims temps només s’ha fet en cerca d’uns determinats interessos.

Lamentem que des de l’Ajuntament no s’hagi fet un correcte manteniment del Camp Municipal d’Esports. Entenem que moltes de les accions que s’han dut a terme no es corresponen amb les necessitats reals del club, que només és un dels seus molts usuaris.

En aquest sentit, només es demana que s’atenguin les necessitats de tots aquells que en fan ús, com fan reiteradament els entrenadors i famílies que formen part de l’EFAC. Bàsicament, perquè molts d’ells són nens i nenes. És a dir, el nostre futur. I l’estat actual de moltes parts, com en el cas de les porteries, els voltants del camp o dels vestidors, que després de moltes demandes per fi es veuran modificats, poden, com s’ha denunciat en moltes ocasions, posar-los en perill.

En relació amb l’Escola de Futbol de l’EFAC, aquesta, al contrari del que es vol fer entendre, no es troba en cap situació crítica al ser independent del Primer Equip. La Junta Directiva entén que, bàsicament, els més joves són la base sobre la qual s’ha de construir el club. Per tant, és impossible que deixin que es vegi arrossegada per altres factors.

De fet, el club, després de viure una gran temporada en la qual ha vist com tots els seus equips han ofert un gran rendiment i tots els seus jugadors han crescut molt tant futbolísticament com personalment, ja fa setmanes, que treballa en la planificació de la pròxima campanya.

Fet que ja coneixen tots els pares i mares que formen part de l’Escola, als que en les pròximes setmanes, com es va fer recentment pel tema de la roba, es convocarà per informar-los sobre totes les novetats de la 2019-2020.

El projecte de la pròxima campanya és molt engrescador i ens il·lusiona molt, així que no permetrem que ningú el posi en dubte sense motius. Seguirem treballant pels nostres i per seguir millorant l’esport al nostre estimat Almacelles.

Força EFAC! Som Escola!

President
Joan Bosch
Vicepresident
Joan Marc Zueras
Tresorer
Joan Velasco
Secretari
Xavi Torrelles
Vocals
Ramon Roma
Pedro Henares