post

Adéu amarg

L’EFAC Almacelles no va poder acomiadar-se de la temporada amb un bon sabor de boca. Els del Segrià van dir adéu a la seva irregular 2018-2019 amb una amarga i ajustada derrota davant la UE Rapitenca. Tot i lluitar durant els 90′, els roig-i-negres, que van arribar molt justos de forces, van perdre per 2-1.

Un curt resultat que podria inclús valorar-se positivament tenint en compte com va arribar l’EFAC a Sant Carles de la Ràpita. Entre lesions i sancions, els almacellencs només van poder presentar-se amb catorze efectius al seu darrer compromís. Una dada a la qual cal afegir que quatre d’ells eren juvenils de primer i segon any: Mario Sánchez i Marc Argelich, que van ser titulars, i Dani Plana i Carles Reig, que van sortir a la segona meitat.

Va complir amb nota tot l’equip en un xoc disputat sota un imponent sol que es va acabar decidint quan els lleidatans van començar a defallir físicament. Després d’una primera part d’anada i tornada i un intens inici, el partit va caure del costat dels locals en una segona meitat en la qual van imposar la seva major profunditat de banqueta i el control del ritme del joc.

D’una forma molt boja va començar el matx a un Municipal de la Devesa en el qual es van veure dos gols en només quatre minuts de joc. La primera a colpejar va ser la Rapitenca, que es va avançar aprofitant una manca d’entesa entre Pau Mora, que després es va refer de l’error amb nombroses intervencions de gran mèrit, i un company dins l’àrea. Ferran Buera va recuperar la pilota i no va desaprofitar l’ocasió de fer pujar l’1-0 al marcador.

Només un minut va trigar l’EFAC a igualar el partit. L’encarregat de fer l’1-1 va ser un lluitador Mario, que en la seva primera titularitat amb el primer equip va deixar grans detalls de qualitat. El menut davanter va aprofitar una bona assistència de Sasha Litwin per anotar el seu primer gol. Una diana que l’àrbitre va haver de validar, ja que el porter local va treure la pilota quan tot just havia superat la línia.

Es va calmar el partit a mesura que van avançar els minuts. Això sí, tots dos equips van comptar amb ocasions per desfer l’empat. Per part dels almacellencs, cal destacar un potent xut llunyà d’Albert Juclà i una rematada dins l’àrea d’Enric Bosch, que tornava a jugar després de pràcticament un mes sense fer-ho.

Li van començar a pesar les cames a l’EFAC a la segona meitat. Uns darrers 45′ minuts que van estar dominats per una UE Rapitenca que va fer mèrits per endur-se el partit per golejada. Només la solidesa de l’EFAC en els darrers metres i una decisió de l’àrbitre, que no va xiular un clar penal comès pels almacellencs, ho van evitar.

Físicament fosos i amb una evident manca de comunicació, res no van poder els roig-i-negres per a intentar sumar els tres punts. Estèrils van ser els seus constants intents d’arribar a l’àrea rival. Qui sí que es va mostrar efectiu i capaç de fer sang van ser els tarragonins, que van aconseguir el definitiu 2-1 al 62′. Després de robar una pilota a la zona de tres quarts, Joan Sabater va trencar el partit amb un col·locat xut llunyà.

No va tornar a variar el resultat d’un partit en el qual el millor va ser el compromís demostrat per part de tots els integrants de l’EFAC, que s’ho van deixar tot sobre la gespa. En aquest sentit, després de molts mesos ajudant en els entrenaments i d’estrenar-se durant la pretemporada, cal destacar el bon debut sota els tres pals del porter del Juvenil Dani Plana, que, en el darrer quart d’hora, va disputar els seus primers minuts oficials amb el primer equip.

Amb aquesta derrota, els d’Almacelles, que partien amb l’objectiu de consolidar-se a la categoria, tanquen la campanya a l’onzena posició amb 44 punts. Això sí, la feina no s’ha acabat encara, ja que el club encara té molt treball per endavant en les pròximes setmanes als despatxos.