post

L’EFAC s’acomiada del Municipal amb un empat

Normalment, els derbis solen ser partits d’alta tensió i plens d’intensitat. Especialment, si els dos equips s’estan jugant les garrofes. No va ser el cas de l’intranscendent xoc entre l’EFAC Almacelles i la UE Tàrrega, dos equips sense comptes pendents i ja sense urgències sobre la gespa a l’estar ja salvats i estancats des de fa moltes jornades a la part mitjana de la taula.

El resultat final va ser un 0-0 que va fer justícia al que es va veure sobre el terreny de joc d’un Municipal d’Almacelles que va presenciar el seu últim matx de la temporada. No es van poder acomiadar amb victòria els almacellencs, que a la primera meitat van veure com els de Tàrrega els van passar per sobre i perfectament podrien haver marxat per sobre en el marcador.

Només li va mancar una mica més de paciència precisió en els darrers metres a un conjunt visitant que va topar constantment contra el segur mur defensiu local i es va quedar a les portes de batre a Jordi Chiné durant els primers 45. El mateix mal van patir a la represa, on es van trobar contínuament amb un segur sota els tres pals Pau Mora.

També va tenir problemes a l’hora de definir i prendre decisions un EFAC que va anar de menys a més durant el partit. Després d’una fluixa primera part on pràcticament no van posar a prova al seu rival, els del Segrià, molt hàbils a l’hora de sortir amb la pilota, van donar una passa endavant durant una segona meitat en la qual el derbi es va trencar per complet.

Això sí, tot i la seva voluntat de mantenir la calma i buscar atacar mitjançant llargues posicions, cal destacar que la majoria de les seves oportunitats van arribar a la contra. A destacar, una rematada de Roger Canadell després de rebre una bona centrada de Ruben Brezmes que Albert Pont va desviar amb una gran intervenció. Minuts més tard, el migcampista va estar a punt de sorprendre el porter amb un llunyà xut.

De la represa cal destacar el fet que el tècnic de l’EFAC, Joan Velasco, va tornar a donar l’oportunitat de gaudir de minuts amb la samarreta del Primer Equip als jugadors del Juvenil Carles Reig, que va realitzar el seu debut, i Hamza, Marc Argelich i Mario Sánchez. Aquest últim, que igual que els seus companys va complir amb nota, va estar a punt de convertir-se en el protagonista del derbi, ja que poc abans del final va estar a punt de marcar amb un clar xut que un defensor va enviar a córner.

Després d’aquest empat, l’EFAC es manté provisionalment a la novena plaça amb 44 punts. A l’última jornada els d’Almacelles, més pendents ja del seu futur, visitaran el camp de la ja descendida UE Rapitenca. Un partit en el qual de nou, tenint en compte les lesions i les sancions de molts jugadors de la primera plantilla, els jugadors del Juvenil tornaran a comptar amb un paper important.