post

Revifada de l’EFAC en un derbi descafeïnat

Després de sis partits sense guanyar i només haver estat capaç de sumar els tres punts en un dels darrers onze partits, l’EFAC Almacelles va sumar un balsàmic triomf contra un gris CF Balaguer. 3-1 va ser resultat final d’un descafeïnat derbi que va començar de la pitjor forma possible pels almacellencs, amb els visitants avançant-se en el marcador, però que va acabar en una victòria que els permetrà afrontar el que resta de temporada amb una certa tranquil·litat.

Amb l’al·licient de tornar a gaudir sobre el terreny de joc davant un rival ja sentenciat, els del Segrià van plantejar un partit molt seriós. Això sí, el primer cop sobre la taula en aquest duel entre lleidatans el van donar els de Balaguer en una de les poques accions ofensives que van protagonitzar. Quan només havien passat set minuts, Samba Ndiaye, que va rebre una passada en llarg a l’espai i va aprofitar la seva velocitat per plantar-se sol davant Pau Mora, va fer pujar el 0-1 al marcador.

Tot i que el més normal tenint en compte en la dinàmica negativa que es trobava l’EFAC hauria sigut que s’enfonsés, els de Joan Velasco, que debutava a la banqueta, van trigar poc a reaccionar. Van saber madurar el partit i, jugant amb molta paciència, van aconseguir l’empat al 24′. L’1-1 va ser obra de David Montoy, qui va rematar dins l’àrea una passada de la mort d’Oscar Canadell.

Precisament, aquests dos van ser els protagonistes del 2-1, que l’EFAC va marcar al minut 31′. En una jugada individual, entre el porter visitant Marc Aceituno i un visitant van fer caure a Montoy dins l’àrea. Canadell, amb un precís xut, va ser l’encarregat de transformar-lo.

El partit se li va posar encara més de cara als locals poc abans del descans, quan l’àrbitre, que va castigar constantment als de Balaguer, va expulsar a Barberan, qui ja havia vist una groga prèviament. El fet de trobar-se amb un menys va matar del tot als visitants, que a la segona meitat van pagar els sobreesforços de la primera.

Poca història van tenir els darrers 45 minuts de partit. Senzillament, perquè l’EFAC, sabedor de la importància de no abaixar els braços, va sentenciar el xoc al 49′. No va perdonar Roger Canadell davant el porter després de rebre una bona passada des de la dreta d’Adrià Monfort. Un Monfort que va signar un diumenge perfecte, ja que al matí es va proclamar campió de lliga amb el Benjamí A que dirigeix.

Després del 3-1, les ocasions es van arribar amb comptagotes. El Balaguer gairebé no va posar a prova a un Pau que es va tornar a mostrar molt segur sota els tres pals. Per la seva banda, l’EFAC va buscar el 4-1 sense sort. Una de les ocasions més clares la va tenir Marc Viladegut, qui reapareixia després de la seva lesió.

Després d’aquesta victòria, amb 43 punts, l’EFAC ocupa la novena plaça. La pròxima jornada els d’Almacelles visitaran el camp de la UD Vista Alegre.