post

L’EFAC cau amb honor a Andorra

Veient les dinàmiques de tots dos equips abans del partit, amb un teòricament temible FC Andorra que des que va caure a Almacelles ha pegat un canvi considerable i un EFAC en hores molt baixes quant a resultats i físicament parlant, tot feia pensar que els del Segrià podien marxar del Principat amb una golejada sota el braç. Tot i que evidentment no és consol perquè totes les derrotes fan mal, la veritat és que els de Paco Márquez poden sentir-se orgullosos del seriós i intel·ligent xoc que van plantejar davant un conjunt andorrà molt espès.

Per un mínim 1-0 van acabar caient els lleidatans, un resultat que, lamentablement, no va fer justícia al seu gran esforç realitzat davant un més que sobrevalorat Andorra que sobre el Municipal de Prada de Moles va tenir més noms que idees. Coneixedor de les seves evidents limitacions, l’EFAC, que no acostuma a fer-ho perquè prefereix tenir el control de la pilota, va cedir el protagonisme als locals, que, tot i comptar amb la possessió, en cap moment van saber què fer exactament per a superar les línies d’uns roig-i-negres molt ben plantats.

Tot i que es van haver de presentar amb una defensa de circumstàncies a causa de les baixes dels seus teòrics tres centrals titulars i van haver de mesurar molt bé tots els seus moviments a l’hora de pressionar, durant els 90′ va destacar la impressionant solidesa defensiva d’uns almacellencs que van amargar a un Andorra al qual li va costar molt plasmar el joc de toc que se li pressuposava.

Van haver d’esperar a un cop de sort per a inaugurar el marcador tot just abans del descans. Poc abans, l’EFAC va estar a punt de fer-ho de la mà d’un Carles Barco que es va topar en l’u contra u davant un Nicolas Ratti que va ser un dels homes més destacats dels locals i que es va mostrar molt segur tant a l’hora de parar com a la de moure el seu equip. Qui no va tenir pietat va ser Ernest Forgas, qui, després de tres rebots dins l’àrea petita, en una jugada a pilota parada, va enviar la pilota al fons de la xarxa. Això sí, en una més que possible posició de fora de joc que els visitants van protestar.

Els errors arbitrals, que, per enèsima vegada aquesta temporada van marcar el desenllaç del partit, van ser molt més evidents en una segona meitat en la qual els almacellencs, conscients que ja no tenien res a perdre, van fer una passa endavant i van fer suar de valent a un Andorra que no va saber castigar la fatiga pròpia d’una plantilla que acumula molts minuts a les seves cames i es va limitar a conservar el resultat i a perdre temps en cada ocasió que va poder.

Amb dues ocasions va comptar Oscar Canadell per a igualar el xoc. Una, amb una tova rematada de cap. L’altra, amb un xut amb l’esquerra que va anar directa al cos del porter visitant. Molt inspirat també es va mostrar sota pals en el seu primer partit complet Pau Mora, qui va signar una doble intervenció de gran mèrit durant l’últim tram del matx. Uns darrers minuts en els que el més destacable va ser el debut del Juvenil Hamza amb la samarreta del primer equip.

L’EFAC, que va saltar al terreny de joc amb una samarreta amb un missatge d’ànims al central Joel Chiné, qui haurà de ser intervingut del genoll, es manté després d’aquesta desfeta a la novena plaça amb 40 punts. Ara, unes merescudes vacances que esperen que els serveixi per a descansar i preparar un duel contra el Cambrils on seria molt important sumar un triomf.

GALERIA

FC Andorra - EFAC Almacelles