post

En caiguda lliure

En plena caiguda lliure. En aquesta preocupant situació es troba ara mateix un EFAC Almacelles que, per molt que ho intenta, és incapaç d’aixecar el cap. Quan les coses semblaven que no podien anar a pitjor, amb un equip que va viure uns fatídics mesos de febrer i març, ho van fer. Els del Segrià, que fa setmanes que arrosseguen una llarga llista de lesionats, van tornar a caure de manera contundent. En aquesta ocasió, contra un necessitat CE Júpiter que va saber aprofitar el baix estat de forma dels lleidatans i es va imposar per un clar 2-4.

El més trist és que el resultat no va ser el pitjor d’un partit que va començar de la pitjor manera possible pels almacellencs. I és que, al minut vuit, el lateral Adrià Monfort, que porta tota la campanya jugant al 50% de les seves possibilitats pels seus problemes físics, va haver de ser substituït després de tornar a caure lesionat. Un dur cop que, durant els primers minuts, els locals van semblar ser capaços de superar.

Després de diversos minuts buscant de manera insistent la porteria rival, l’EFAC, que ja portava tres partits sense veure porteria, va poder inaugurar el marcador gràcies a una diana d’Oscar Canadell. Al 17′, aprofitant una bona assistència del seu germà, Roger Canadell, el davanter es va plantar davant Victor Cócera, qui després d’aturar-li el seu primer xut no va poder fer res per a evitar que marquès en la segona opció que va tenir.

Però, com bé diuen, les alegries duren molt poc a casa del pobre. I és que el minut 35′ va ser per oblidar pels d’Almacelles. No només van rebre un gol en un llançament d’una inexistent falta per part d’Alex Prat, sinó que van veure com, quan es disposava a intentar refusar un xut que va entrar després de rebotar en un defensor, el seu porter, Jordi Chiné, igual que el seu germà Joel, que la setmana passada a Manresa va patir una greu lesió al genoll, també va caure lesionat.

La seva lesió va fer que fos substituït per un pobre Pau Mora que, després de no haver disputat cap minut en tota la temporada i no poder fer cap mena d’escalfament, no va poder tenir un debut més dur. Tot just després d’entrar al terreny de joc i situar-se sota una porteria en la qual el sol dificulta molt la visió, va encaixar el segon gol dels visitants, obra d’un Prat que va engaltar un potent xut des de fora de l’àrea.

Tot i tenir tots els astres en contra, no va abaixar els braços un EFAC que al 59′, després d’una màgica jugada de Roger per la banda, va aconseguir l’empat a dos gràcies a una diana de David Montoy, qui, igual que Enric Bosch, va disputar tota la segona meitat tot i no haver-se recuperat encara al cent per cent de les seves molèsties.

Menys de vint minuts un empat que, en una jugada aïllada, els barcelonins, que durant el partit es van topar en nombroses ocasions contra el pal, van trencar gràcies a Roger Peris. A partir del 2-3, el xoc se li va posar costa amunt als roig-i-negres, que van acabar jugant el matx sense cames ni cap. Els d’Almacelles es van acabar deixant influenciar per les nombroses provocacions i agressions dels futbolistes del Júpiter i per la pèssima gestió del partit de la tripleta arbitral.

Tot i que és cert que van castigar els visitants amb l’expulsió d’Eric Ruiz, els àrbitres, com és habitual quan els lleidatans s’enfronten amb equips amb més història o pes dins de la categoria, es van mostrar massa permissius amb els barcelonins. I cal destacar que, poc després, es van inventar la segona groga per Amine Laghrissi per una falta inexistent sobre un veterà porter del Júpiter que va saber jugar bé les seves cartes.

El quart gol, que va arribar en una contra que Ruy Gama va saber culminar amb una precisa definició, va ser una anècdota més en un xoc del qual els d’Almacelles van sortir molt mal parats. Bàsicament, tenint en compte les limitacions de la seva minvada plantilla, per la pèrdua de diversos jugadors importants una setmana abans de la complicada visita a Andorra.

Després d’aquesta derrota, els roig-i-negres, que encara han de sumar un parell de victòries per a assegurar-se la categoria, es mantenen amb 40 punts i cauen fins a la novena plaça.

GALERIA

EFAC - CE Júpiter