post

Un punt amb sabor a victòria

Un punt del qual sentir-se molt orgullosos. Un punt que, per fi, premia l’entrega i paciència dels jugadors i la seva confiança. Un punt que serveix per a sumar bones sensacions. Un punt per seguir creixent. Un punt amb sabor a victòria i que ha de servir com un nou punt de partida.

Després de dues derrotes consecutives i d’uns fatídics mesos de febrer i març en els quals un EFAC sota mínims només ha estat capaç de sumar un triomf, els d’Almacelles van obtenir un valuós empat en la seva visita al segon classificat de la categoria, un CE Manresa al qual els roig-i-negres van tenir contra les cordes durant gran part del partit. Lamentablement, als de Paco Márquez, que van signar un partit molt seriós, els va condemnar la seva falta de punteria en un partit que va acabar amb un 0-0 que no va fer justícia als mèrits dels lleidatans.

Coneixedor de les seves limitacions, especialment a nivell físic, i de les virtuts d’un rival que a la primera volta li va fer molt mal al contraatac, l’EFAC, que va recuperar el seu millor to en defensa, va tractar de dominar el ritme del duel des del xiulet inicial i des del primer minut, amb la voluntat de trobar espais i també reduir al màxim el desgast, va intentar sortir amb la pilota jugada des del darrere. Això sí, evitant riscos i limitant molt els possibles errors.

Fins que les seves forces ho van permetre, els almacellencs, que van saber incomodar als locals, van ser els encarregats de crear joc davant un CE Manresa que es va limitar a esperar i a jugar de forma directa. La millor versió dels d’Almacelles els va portar a estar a punt d’inaugurar el marcador al 14′, minut en el qual van comptar amb una doble ocasió. Segurament, dues de les més clares d’un partit en el qual el porter visitant, Jordi Chiné, també va firmar una gran actuació.

En primera instància, en una de les seves infinites cavalcades, un Adrià Monfort que tot i ser titular indiscutible des del seu retorn podria dir-se que encara està al cinquanta per cent es va plantar davant el porter després d’una passada a l’espai. Molt pressionat pel seu defensor, que el va desequilibrar quan es disposava a xutar, el lateral va rematar massa fluix.

En una centrada posterior al rebuig del porter, Albert Juclà, que es va elevar per sobre de tots els defensors dels barcelonins, va estar a punt de sorprendre a Joan Rovira. Però la seva rematada va sortir desviada. Tampoc no van tenir sort de cara a porta els locals, que en la primera meitat van gaudir d’un tir lliure indirecte dins l’àrea que no van saber resoldre.

Qui també va estar a punt de trencar la igualada va ser un Roger Canadell que, igual que tot l’equip, va fer un gran desplegament físic durant els noranta minuts. Un magistral llançament de falta del migcampista va estar a punt de suposar un just 0-1. Però la sort li va tornar a girar l’esquena i la pilota es va estavellar contra la part interior del pal dret.

Moltes menys ocasions es van veure en una segona meitat que segurament se li va acabar fent una mica llarga a un EFAC amb una banqueta molt limitada que es va haver de dosificar i reduir els seus esforços tant a l’hora de pressionar com a la de buscar jugar en llarg. Tot el contrari que un CE Manresa molt més fresc que sí que va poder fer mal durant aquests segons 45′.

Per molt que ho van intentar els futbolistes d’un satisfet Paco Márquez, que no van abaixar els braços en cap moment i van tornar a demostrar del que són capaços quan juguen centrats al cent per cent, no van ser capaços de moure un marcador que, tot i que se li va quedar curt, de ben segur li servirà a l’EFAC per recuperar sensacions i afrontar el complicat calendari que li queda per endavant amb garanties.

Després d’aquest empat, els d’Almacelles rebran la visita del CE Júpiter. A la primera volta, cal recordar que en la seva visita a la Verneda els roig-i-negres van sumar un punt després d’empatar 1-1.

Galeria

CE Manresa - EFAC (J26)