post

L’EFAC, un equip aspirina

Si no rendeixes al màxim nivell i no demostres un alt grau d’intensitat, a Primera Catalana, qualsevol equip, sigui quina sigui la seva situació a la taula i dinàmica, et pot pintar la cara. Ho va tornar a comprovar una setmana més al Camp Municipal de Sant Ildefons l’EFAC Almacelles, que s’ha tornat un equip aspirina pels més necessitats de la categoria. Els almacellencs, que semblen una muntanya russa, van marxar escaldats de Cornellà després de regalar el triomf a una UE Sant Ildefons que arribava al xoc en zona de descens i després de sis partits sense guanyar.

2-0 va ser el resultat final d’un xoc al qual l’EFAC es va presentar amb fins a cinc baixes a causa de les lesions de Joel Chiné, David Montoy, Pol Arnan i Marc Viladegut i la sanció de Ruben Brezmes. A més a més, tot i que Adrià Monfort va ser titular i Enric Bosch va sortir com a revulsiu a la segona part, cal recordar que tots dos, com un Jorge Berbegal que va ser reservat a la banqueta també per molèsties, van ser dubtes fins a última hora. Això sí, el fet d’arribar en quadre segurament no justifica, com van admetre els mateixos jugadors i el tècnic Paco Márquez després del duel, la manca de competitivitat i d’actitud guanyadora que els lleidatans van demostrar durant gran part dels 90′.

Van poder marxar golejats els d’Almacelles d’un enfrontament en el qual, de nou, el seu contrincant va saber castigar el seu gran nombre d’errors. Especialment, les seves pèrdues en zones compromeses del camp. Un mal que l’equip arrossega des de fa unes quantes jornades i que, sumat a la seva incapacitat de materialitzar les poques ocasions clares que genera, li ha fet perdre ja un bon grapat de punts. Sí que va saber aprofitar les seves un Sant Ildefons que al 14′ ja va avisar amb un xut d’un solitari Pulido que va refusar Jordi Chiné amb una gran aturada. No va poder fer res el porter visitant al 29′, quan, dos minuts després que l’EFAC demanés un possible penal sobre Sasha Litwin, els barcelonins es van avançar gràcies a una diana de Roger Correa, qui va tallar gairebé dins l’àrea una passada enrere d’un defensor dels roig-i-negres i va poder definir sense pressió.

La diana va enfonsar a un conjunt almacellenc molt descol·locat i trencat que no es va sentir a gust en cap moment sobre el terreny de joc i va tenir moltes dificultats a l’hora de fer circular la pilota. Només van gaudir de dues oportunitats els d’Almacelles durant la primera meitat. Totes dues a les acaballes. Segurament, la millor va ser una potent rematada de Roger Canadell que Alberto va enviar a córner. Precisament, en aquest va arribar la segona, una rematada de cap de Sasha que va sortir per sobre del travesser.

De fet, per més que ho va intentar de totes les formes possibles, un inofensiu EFAC no en va tornar a tenir més. Almenys de tan clares. De nou, sí que ho va fer el seu rival, que al 62′ va deixar sentenciat el partit. A la contra, en una nova acció que va començar després d’un error visitant, el ‘Sani’, que en la mateixa jugada va enviar la pilota al pal, va fer pujar el 2-0 al marcador gràcies a una diana d’un àvid Aozora Kishimoto.

No es va tornar a moure el resultat d’un xoc en el qual, més enllà de rebre un nou toc d’atenció, l’únic positiu que van poder extreure els de Paco Márquez va ser el debut en partit oficial amb la samarreta roig-i-negra del Juvenil de segon any Santi Giménez, qui va disputar els darrers minuts ocupant el lateral esquerre i es va mostrar molt solvent. D’aquesta manera, el jove futbolista, que porta ja setmanes donant un cop de mà en els entrenaments i ja havia format part d’anteriors convocatòries, va veure recompensat el seu compromís.

Després d’aquesta dura desfeta, l’EFAC Almacelles ocupa amb 39 punts la setena posició i segueix a sis punts de la promoció i a nou de l’ascens. La setmana vinent, els del Segrià rebran la visita d’un nou rival directe, un CF Montañesa que actualment ocupa la tercera plaça.

GALERIA

UE Sant Ildefons - EFAC Almacelles (J24)