post

Res com un triomf a l’últim minut

No hi ha res com l’eufòria pròpia d’un triomf. Bé, en realitat sí. És molt més gran quan, després de quatre partits sense conèixer la victòria, guanyes gràcies a un gol en l’últim minut del xoc. A més a més, si ho fas davant un rival directe que porta deu partits sense perdre, la sensació és indescriptible. Després de no veure recompensada la seva entrega fa 15 dies a Viladecans, l’EFAC Almacelles va trencar la seva mala ratxa davant un CF Vilanova al que va superar per un ajustat i merescut 2-1 gràcies a les dianes d’Enric Bosch a la primera meitat i d’Amine Laghrissi a les acaballes del matx.

Gran primera part la que va signar al Municipal d’Almacelles un equip local que arribava al partit gairebé sense xarxa, en una dinàmica molt negativa i amb una necessitat molt gran de sumar punts davant un rival molt incòmode que en el partit d’anada ja li va posar les coses molt difícils. Però els del Segrià no es van deixar superar i es van mostrar decidits a deixar enrere els seus fantasmes davant el seu públic. Jugant amb molta més paciència que en anteriors jornades, els almacellencs, que van fer un pas endavant també a nivell defensiu i es van mostrar molt sòlids, van gaudir de les ocasions més clares dels primers 45′.

La primera d’elles, al 7′, després d’una bona triangulació entre Enric i Oscar Canadell que va acabar amb un remat d’aquest últim que va blocar sense grans dificultats Nito. Minuts més tard, després de retallar a dos jugadors dels del Garraf dins l’àrea, Marc Viladegut ho va provar amb un remat al pal llarg amb l’esquerra.

Qui sí que es va mostrar més efectiu, almenys en aquesta ocasió, va ser Kike, que va ser l’encarregat d’obrir la llauna al 37′, minut en el qual, després d’una sèrie de rebots dins l’àrea en un corner, va enviar al fons de la xarxa una pilota que havia quedat morta gairebé sobre la línia de gol (1-0). Poc abans del descans, el davanter, aprofitant una precisa centrada de Roger Canadell, va estar a punt d’augmentar la diferència. Lamentablement pels interessos d’un EFAC que va ser el clar dominador de la primera meitat, la seva rematada es va estavellar al pal.

Moltes més penúries va passar a la segona meitat un conjunt local que va veure com el Vilanova va igualar el marcador quan tot just s’havien complert dos minuts de joc. Toni Pinilla, amb una bonica rematada creuada que va fer inútil l’estirada d’un Jordi Chiné que va acabar salvant el seu equip minuts més tard amb diverses intervencions de gran mèrit, va establir l’1-1. També ho va fer el porter visitant, que al 61′ va refusar un xut des de la frontal d’un Albert Juclà que, al 72′, quan ho tenia tot de cara per fer el 2-1, va enviar la pilota als núvols. També van poder sentenciar el matx els germans Canadell, però van trobar amb un encertat Nito i cap dels dos va ser capaç de culminar les seves respectives jugades a la contra amb èxit.

La diana de la victòria es va fer esperar fins a les acaballes del duel. Quan gairebé ja s’havia complert el temps afegit, Amine, al més pur estil Gerard Piqué, va signar el 2-1. El central, després d’una llarga cursa des de l’eix de la defensa, va culminar amb un potent xut una gran contra dirigida per un Roger Canadell que va atraure el porter visitant i diversos defenses i li va cedir la pilota perquè rematés a plaer.

Merescut i balsàmic triomf de l’EFAC, que el va fer escalar des de la setena posició fins a la quarta. Actualment, els del Segrià sumen 39 punts i es troben a sis de les places que donen accés a la promoció. El proper cap de setmana, els almacellencs visitaran el camp del Sant Ildefons.

GALERIA

EFAC Almacelles - CF Vilanova (J24)