post

L’EFAC torna a regalar els tres punts

Després de dues derrotes consecutives contra el CF Igualada i el CF Gavà, el derbi contra el Borges Blanques es presentava com l’escenari ideal per aixecar el cap i tornar a sumar de tres en tres. A més a més, com havia passat en anteriors jornades, alguns els seus rivals directes havien punxat i tenien l’opció d’escalar posicions. Però, lamentablement, l’irregular EFAC Almacelles no va estar a l’altura, no va ser capaç de complir les expectatives i va tornar a desaprofitar una nova oportunitat d’or. Els almacellencs, que van jugar amb un jugador menys durant més d’una hora, van perdre per un contundent 1-3. Pels visitants van marcar Aitor Serrano, Ramon Nicolau, Joan Torné, mentre que l’únic i anecdòtic gol dels locals va ser obra de Joel Chiné. 

Van tornar a pagar molt cares les seves desconnexions en defensa i les seves pilotes perdudes en la zona mitja del terreny de joc els del Segrià, que un xoc més, fruit de la seva manca de concentració i de paciència, també van tenir moltes dificultats per a generar perill. Durant els primers 45 minuts, només un tímid Enric Bosch va posar a prova a un encertat Xammar. Primer, amb un xut creuat després d’una llarga jugada individual i poc abans del descans després d’aprofitar una internada per la banda de Marc Viladegut.

Un final de la primera meitat al qual es va arribar amb un 0-1 al marcador favorable als de Borges, que van veure com, després d’uns primers minuts de domini dels almacellencs, el partit se’ls hi va posar de cara després que l’àrbitre expulsés amb una vermella directa al local Ruben Brezmes per un cop de colze a la cara d’un rival quan intentava protegir una pilota prop del corner.

Tot i que durant els primers minuts després de l’expulsió els roig-i-negres van oferir una bona imatge, la realitat és que el fet de perdre una peça clau al mig del camp els va condicionar molt i els va desequilibrar. El nerviosisme es va acabar apoderant dels de Paco Márquez, que van veure com el seu rival es va avançar al minut 39′. La diana va ser molt similar a les encaixades en els últims partits: una imperdonable pèrdua al mig del camp que es va acabar convertint en una contra letal per part del rival.

Va començar amb polèmica una segona meitat que, com en el cas de la primera, va estar marcada per les decisions d’una tripleta arbitral que no va assenyalar una clara pena màxima sobre Oscar Canadell al 48′ i no es va saber imposar davant les contínues pèrdues de temps d’un Borges que, això sí, també acabar amb 10 després de l’expulsió d’Eduard Vives al 71′.

No va marcar gaire la diferència aquesta última decisió, ja que abans els de les Garrigues ja s’havien encarregat de deixar el triomf encarrilat. O millor dit, l’EFAC va deixar encarrilada la seva desfeta. Perquè el 0-2 i el 0-3 van arribar després de dos nous regals dels locals. Un, després d’un malentès entre Jordi Chiné i la seva defensa, que va fer que un rebuig dins l’àrea petita del porter acabés dins la porteria després de rebotar en un atacant del Borges. L’altre, després d’una jugada individual que cap dels defenses de l’EFAC va ser capaç d’aturar.

Els tres gols en contra van enfonsar a un impotent EFAC que va tornar a abusar del joc directe, va tenir molts problemes a l’hora de sortir jugant des del darrere i no va donar la sensació de ser capaç d’intentar remuntar el partit en cap moment. La dependència de l’equip a les jugades a pilota aturada es va tornar a fer evident. I és que els de Márquez van marcar l’estèril 1-3 en una falta llançada per Roger Canadell que Joel Chiné va culminar amb una bonica vaselina.

Aquesta tercera derrota consecutiva deixa molt tocat al conjunt roig-i-negre, que, després de moltes setmanes formant part del grup capdavanter de la taula, cau fins a la sisena posició. Caldrà veure si és capaç de trencar la seva mala ratxa la setmana que ve en la visita al complicat camp de la UD Viladecans, actual tercer classificat d’aquest impredictible grup 2 de la Primera Catalana.