post

Recaiguda

La manca d’intensitat, un mal que l’equip ha arrossegat durant gran part de la campanya i que ja va pagar contra el CF Igualada, i l’excés de confiança propi de jugar contra un equip de la zona baixa de la taula van condemnar a un EFAC Almacelles que aquest diumenge va patir la seva segona derrota consecutiva. Sembla incapaç de fer el pas endavant que se li demana si vol lluitar per l’ascens el conjunt de Paco Márquez, que va poder sortir golejat de Gavà. 

Un ajustat 2-1 va ser el marcador final d’un xoc que els locals, tret d’un petit tram de la primera meitat, van dominar a plaer aprofitant les constants desconnexions dels lleidatans, que no es van trobar gens còmodes sobre la gespa natural de La Bòbila. La necessitat de sumar punts per apropar-se a la salvació va fer que un motivat Gavà, que encara no havia estat capaç de vèncer al seu estadi, sortís molt més decidit a per la victòria, fet que es va notar en cada acció del matx.

Especialment, durant una primera meitat on els barcelonins es van mostrar molt incisius i van comptar amb un gran nombre d’oportunitats abans d’inaugurar el marcador. Molta feina va tenir al llarg de tot el duel un Jordi Chiné que, abans d’encaixar la primera diana del Gavà, va refusar una rematada des de la frontal de Quiles, qui poc després va intentar-ho amb un cop de cap que va marxar desviat. Res no va poder fer el porter visitant al 27′, minut en el qual Rubén Castro, després de baixar-la a la frontal, va cedir-li la pilota a un Alex Kyeremeh que va enviar-la al fons de la xarxa amb una precisa rematada.

Va fer-se esperar la reacció dels roig-i-negres, que no van ser capaços d’igualar el xoc fins al 39′. Els del Segrià van aconseguir l’1-1 amb el qual es va arribar al descans en un corner servit per Roger Canadell que Enric Bosch va rematar entrant al primer pal. Segurament, va ser massa premi per als de Márquez, que durant tot el xoc únicament van donar la sensació de crear perill en aquest tipus d’accions a pilota aturada.

No li va durar gaire l’alegria als d’Almacelles, que després del pas pels vestidors van tornar a pagar la seva manca de concentració davant un Gavà molt més endollat i elèctric. Una de les moltes pilotes que l’EFAC va perdre al mig del camp va acabar suposant el merescut segon gol dels locals. Després de recuperar el control de l’esfèrica, Marcos va assistir a un Quiles que, després d’una gran cursa, només va haver de driblar a Chiné per a establir el 2-1 en el marcador.

Molt tocats va deixar aquesta diana als lleidatans, que durant la segona part només ho van provar amb dues tímides rematades d’Enric i Edu Cons i van poder rebre el tercer gol poc després. Després d’una gran contra de Kyeremeh, Robert, en el mà a mà, va enviar la pilota al pal. No seria l’última dels de Gavà, a qui l’àrbitre va anul·lar una jugada que podria haver acabat significant el 3-1. Ja en el temps afegit, l’EFAC va demanar una dubtosa pena màxima sobre Montoy.

Haurà de millorar en les pròximes setmanes físicament i mentalment el conjunt almacellenc, que no es pot permetre gaires més ensopegades i hauria de deixar de banda aquesta irregularitat. El pròxim diumenge, esperen recuperar els ànims en un nou derbi contra el Borges Blanques.