post

Pas enrere

Ensopegada important d’un desconcertant EFAC Almacelles, que, després de nou partits sense perdre i de rendir a un gran nivell en els derbis contra el CFJ Mollerussa i el Lleida Esportiu B, va patir una dolorosa derrota contra el CF Igualada. Una fluixa primera part va condemnar a un minvat equip del Segrià que va veure com el seu rival va deixar el partit sentenciat amb dos gols en els primers 45 minuts i va resistir com va poder a la represa. 

Es van veure superats per complet durant la primera meitat els de Paco Márquez, que van pagar durant tot el xoc la pressió d’aconseguir un triomf després dels empats del CF Montañesa contra el Viladecans i del CE Manresa davant el CF Borges. Els de l’Anoia, sense fer un futbol gaire brillant, van saber castigar l’alt grau de nerviosisme dels d’Almacelles, que durant el primer tram del xoc no van tenir paciència per a madurar el joc i es van precipitar contínuament en atac.

Molt més segurs a l’hora de dominar la pilota es van mostrar els igualadins, que durant tot el duel també van mostrar una major intensitat. El seu control del partit, fruit també d’una forta i asfixiant pressió que l’EFAC no va ser capaç de superar en cap moment, els va portar a inaugurar el marcador al 27′. Pocs minuts més tard del primer avís de Marti Júst amb un xut creuat i en una acció molt ràpida, Carlos Simón va obrir la llauna amb una precisa rematada després d’una bona assistència d’Omar Sabouni que el va deixar pràcticament sol davant Jordi Chiné.

Tampoc va poder fer res el porter local en la jugada del 0-2, que va ser d’una factura similar. Assistit per Simón des de la banda, al 32′ Martí va signar el 0-2 amb el que es va arribar al final d’una primera meitat en la qual un impotent i resignat EFAC va ser incapaç de generar perill sobre la porteria d’Albert Ribera.

Sí va ho va fer a la segona. Això sí, va topar constantment contra el mur defensiu construït per l’Igualada, que va jugar totes les cartes que tenia a les seves mans per a mantenir el seu avantatge. Es van tancar al darrere i es van dedicar a deixar córrer el màxim nombre de temps possible en cadascuna de les seves jugades els de Moha, que durant la represa van apostar pel contraatac.

Una estèril arma que no els va acabar funcionant realment però amb la qual realment podrien haver fet molt de mal a uns trencats almacellencs que es van llançar a l’atac. Només els va mancar una mica més d’encert de cara a porta als de Márquez, que van poder retallar la diferència i inclús empatar el matx gràcies a tres bones accions d’Oscar Canadell, Enric Bosch i David Montoy. Lamentablement, cap de les seves rematades, que van arribar en un últim tram marcat per la discutible actuació arbitral, va incomodar del tot a Ribera.

Després d’aquest empat, l’EFAC, que va ser incapaç de fer el pas endavant que s’espera d’un equip que vol lluitar per l’ascens, es manté en la tercera posició a dos punts de la Montañesa i a set del Manresa. El pròxim diumenge, els de Márquez visitaran el sempre difícil camp del Gavà, rival al qual van superar a la primera volta per 2-1.