post

No hi ha qui aturi el nou EFAC

Segon triomf consecutiu de l’EFAC, que, en el segon partit de Paco Marquez a la banqueta, va superar amb claredat a un minvat Lleida B. 1-4 va ser el resultat final d’un xoc marcat pel fort vent on els almacellencs van fer valer la seva major experiència. Un doblet de Joel Chiné a la primera meitat i un altre d’Oscar Canadell a la segona van donar els tres punts a un conjunt del Segrià que, després d’aquest vital triomf en el derbi, es col·loca a només un punt del segon classificat, una Montañesa que no va passar de l’empat en la seva visita al Borges, i a sis del líder, un Manresa que també es va deixar punts a Gavà. 

Durant els primers 45 minuts, els roig-i-negres van aprofitar el vent a favor per a assetjar la porteria de Víctor Vidal. Jugant amb molta paciència, i també amb molta picardia, els almacellencs es van fer amb el domini del xoc. Ho van intentar de totes les formes els de Marquez: jugant des del darrere, buscant diagonals, atacant per les bandes… Però, al final, el que va donar resultat van ser les jugades a pilota parada.

Els d’Almacelles van buscar en diverses ocasions castigar la inferioritat a nivell físic del filial blau en aquest tipus d’accions. I al 25′, a la sortida d’un córner picat a la perfecció per Roger Canadell, van veure recompensada la seva insistència. Entrant amb tot des del punt de penal, Joel Chiné, que tot i ser central és el màxim golejador de l’EFAC, va signar el 0-1 amb una precisa rematada de cap.

El seu germà, Jordi Chiné, es va erigir com a protagonista en els minuts posteriors, en els quals va salvar el conjunt almacellenc amb dues intervencions de gran mèrit. La primera, en un u per u contra Angerri. La segona, refusant un xut lateral. Aquestes dues serien dues de les ocasions més clares d’un Lleida B que va veure com el partit s’acabava de trencar del tot al 43′, quan l’àrbitre va assenyalar un clar penal sobre Chipi. L’encarregat de transformar-la i, d’aquesta forma marcar el 0-2, va ser Joel Chiné, que ja porta set dianes aquesta campanya.

Jugar amb el vent en contra a la represa no va frenar a un EFAC amb les idees molt clares que va sortir amb la intenció de sentenciar aviat el partit. Els va costar, però, buscant molt bé els espais de l’avançada línia defensiva local, és el que van acabar fent al 57′. Després d’una gran jugada individual per la banda dreta de Chipi, Oscar Canadell va aconseguir el 0-3 aprofitant el rebuig d’un xut d’Albert Juclà que va picar el travesser.

Un gran gol d’Adrià Soldevila al 60′ va permetre retallar la diferència en el marcador (1-3) a un castigat Lleida B que, si l’EFAC haguès aprofitat totes les grans oportunitats que va tenir durant el tram final del xoc, podria haver acabat rebent una golejada major. Després de diversos u contra u on no es va mostrar efectiu en la definició, Oscar Canadell va tancar el seu particular doblet amb un xut des del lateral de l’àrea que va entrar pel pal llarg.

Aquest 1-4 una nova dosi de confiança a un renovat conjunt almacellenc que va tornar a mostrar una gran evolució i va rendir a un alt nivell. La setmana vinent, els de Marquez rebran la visita al Municipal d’Almacelles de l’Igualada, al qual van superar per 0-1 en el partit corresponent a la primera volta.