post

Refrendar les bones sensacions en un nou derbi

Diumenge passat, en l’estrena de Paco Marquez a la banqueta, l’EFAC va sumar uns importants tres punts contra el CFJ Mollerussa, al que va superar per un contundent 3-1. La victòria va permetre als almacellencs, que van mostrar per fi la seva millor versió, escalar fins a la tercera posició. Aquest cap de setmana, als roig-i-negres toca refrendar les bones sensacions de l’inici de la segona volta amb un nou triomf en el derbi que els enfrontarà a tot un vell conegut: el Lleida Esportiu B. 

I és que, en el que portem de temporada, el conjunt d’Almacelles ja s’ha vist les cares en tres ocasions amb el que serà el seu rival aquest diumenge (16:30). I en totes tres ha guanyat. Als quarts de final de la Copa Lleida, els del Segrià es van imposar per 0-1 a l’anada gràcies a un gol de falta in extremis de Roger Canadell. A la tornada, van aconseguir la major golejada d’aquesta campanya: 5-0. Els golejadors en aquella ocasió van ser Oscar Canadell, Albert Juclà i un inspirat Enric Bosch que va signar un hat-trick.

Sense arribar a convèncer del tot, l’EFAC, després d’haver perdut en el seu debut a la competició contra el Mollerussa, va sumar els seus primer tres punts a la lliga contra el filial blau. En el partit corresponent a la segona jornada, els almacellencs van vèncer per 1-0 als de Jordi López ‘Mena’. El partit, que es va decidir per petits detalls, es va decantar per un únic gol d’un despert Amine (1-0). 

Aquella va ser la segona derrota de la temporada per a un Lleida B que arribarà al xoc en una situació molt delicada. Els lleidatans, amb un balanç de 4 victòries, 6 empats i 8 derrotes, ocupen actualment la catorzena plaça de la classificació amb 18 punts. Després d’un inici molt complicat, els de Lleida van donar la sensació d’aconseguir remuntar el vol amb tres victòries seguides entre les jornades 10 i 12. Però, des de llavors, no han tornat a guanyar.

Les últimes desfetes del Lleida B van arribar contra el Júpiter i el Manresa, contra els que van caure per 1-0 i 2-0. Pel que fa al seu últim partit jugat com a local al Municipal de Gardeny, els lleidatans van obtenir un valuós empat contra la Montañesa. Precisament, l’EFAC, que en el seu darrer xoc com a visitant va sumar un empat a Tàrrega, buscarà un triomf que el permeti retallar punts al conjunt barceloní, que actualment ocupa la segona plaça amb 36 punts.

Com sempre, el partit es podrà seguir per les xarxes socials del club i després del mateix es penjarà la crònica, les declaracions de l’entrenador i una galeria amb les millors imatges.

Dinàmica

Lleida B
Punts totals: 18 | Posició: 14 | PG: 4 | PE: 6 | PP: 8 | GF: 13 | GC: 19
Ratxa: (J16: Lleida B 1-1 Montañesa) – (J17: Manresa 2-0 Lleida B) – (J18: Júpiter 1-0 Lleida B)
EFAC Almacelles
Punts totals: 33 | Posició: 3 | PG: 9 | PE: 6 | PP: 3 | GF: 26 | GC: 16
Ratxa: (J12: EFAC 3-2 Andorra) – (J17: EFAC 1-1 Rapitenca) – (J18: EFAC 3-1 Mollerussa)

Escenari del partit: Municipal de Gardeny

Jornada 19

Andorra-Vilanova (ajornat)
Igualada-Júpiter
Gavà-Manresa
Rapitenca-Balaguer
Tàrrega-Vista Alegre
Borges Blanques-Montañesa
Lleida B-EFAC
Mollerussa-Cambrils
Viladecans-Sant Ildefons