post

Cop sobre la taula en l’estrena de Paco Marquez

Ja ho diu la dita: entrenador nou, victòria assegurada. En l’estrena de Paco Marquez com a tècnic del Primer Equip de l’EFAC i en el primer derbi lleidatà de l’any, el conjunt del Segrià, que va oferir tot un recital ofensiu, va aconseguir un contundent i important triomf contra el CFJ Mollerussa (3-1). Tres punts d’or pels d’Almacelles, que escalen fins a la tercera posició, superant als del Pla d’Urgell i al Viladecans. 

Tot i que van acabar signant el millor partit del que portem de la temporada, el xoc no va començar bé pels roig-i-negres, que van veure com els de Josep Maria Turull van inaugurar el marcador al minut 3′. Albert Delgado, que va rematar sol dins l’àrea, va signar el 0-1 en una jugada en la qual els de Mollerussa, com també ho va fer la setmana passada la UE Rapitenca, van saber castigar la manca de concentració del conjunt almacellenc en els instants inicials de partit.

Tot i que aquesta diana va ser un autèntic gerro d’aigua freda per l’equip i els presents al Municipal, els jugadors de l’EFAC, que després d’una convulsa setmana van sortir amb moltes ganes de donar un cop sobre la taula, no van abaixar els braços i van ser capaços de fer-se amb el control de la pilota. De fet, podria dir-se que, a excepció d’un petit tram de la segona part en el qual el matx es va trencar per complet, els d’Almacelles, que van jugar amb molta més paciència, van dominar l’enfrontament en tot moment.

El merescut gol de l’empat, que va arribar després de dues ocasions molt clares d’uns incisius Oscar Canadell i Marc Viladegut, el va signar Albert Juclà al 23′. Assistit per Chipi, el migcampista lleidatà, que ahir va recuperar la seva millor versió, va aconseguir el seu primer gol de la temporada amb un gran xut que va entrar per l’escaire. No va poder fer res per evitar la igualada el porter visitant, un Joan Marc que durant l’últim quart d’hora va mantenir amb vida el seu equip amb intervencions de gran mèrit.

1-1 va ser el resultat final d’una primera meitat on l’EFAC, que en aquest inici de la segona volta sí va ser capaç de generar un gran nombre d’oportunitats, va fer mèrits per marxar per davant en el marcador. Lamentablement, ni Chipi, ni Viladegut ni Roger Canadell van estar encertats en les darreres jugades de perill dels primers 45 minuts.

Sí ho va estar l’extrem en una de les primeres accions de perill d’una represa en la qual els almacellencs no van especular amb el resultat i van anar amb tot a pels tres punts. El gran esforç i canvi de mentalitat de tot l’equip van donar els seus fruits al 47′, quan, aprofitant una bona passada d’Oscar, un endollat i confiat Chipi, que ja va marcar el cap de setmana passat, va afusellar Joan Marc.

Al 50′, els de Mollerussa, que van anar de més a menys durant el duel, es van quedar amb 10′ després de l’expulsió per doble groga de Genís Morera. Durant els minuts posteriors, un alegre EFAC es va llançar a l’atac, fet que va provocar que el partit es trenqués. Quan van aconseguir centrar-se de nou i recuperar el control del mig del camp, els locals, que van exercir una gran pressió sobre el seu rival durant els 90′ i van mostrar una gran millora en l’aspecte físic, van tornar a marcar la diferència.

Això sí, tot i que abans Roger, Chipi, David Montoy i Vila ho van tenir tot de cara per tancar el xoc, la sentència no es va produir fins al 89′. El darrer gol del derbi el va signar Oscar Canadell, qui d’aquesta forma va veure recompensada la seva entrega. Assistit per Adrià Monfort, l’atacant va aconseguir un 3-1 que situa als d’Almacelles a tres punts de la promoció d’ascens. La propera jornada, els de Paco Marquez visitaran el Lleida B.