post

L’EFAC tanca la primera volta amb un fred empat

Si vols assolir els teus objectius, especialment si són ambiciosos, has d’aprofitar les oportunitats que se’t presenten. I l’EFAC Almacelles no ho està fent aquesta temporada. Després d’haver convençut en el seu xoc contra l’Andorra, els del Segrià no van poder passar de l’empat contra una UE Rapitenca que li té la mesura presa. De nou, la manca d’efectivitat i d’idees va condemnar a un conjunt lleidatà que, després d’igualar la diana inicial dels visitants, no va ser capaç de capgirar el marcador jugant en superioritat. 

Amb aquest empat (1-1), els almacellencs, que no van saber aprofitar les derrotes de rivals directes com un Mollerusa o un Viladecans al qual podrien haver superat a la classificació, tanquen la primera volta ocupant la cinquena posició amb 30 punts. El xoc contra els tarragonins va ser un reflex del que han estat aquestes disset jornades. La irregularitat dels d’Almacelles va tornar a fer acte de presència i l’equip va tornar a mostrar dues versions molt diferents.

Durant la primera meitat, un descentrat i desconcertant EFAC va tenir molts problemes per frenar a una Rapitenca que perfectament podria haver deixat sentenciat el partit durant els 45 minuts inicials. Els rapitencs, que van sortir molt més endollats que un equip lleidatà que no va ser capaç de generar perill, van poder inaugurar el marcador al 6′ després d’una contra. Afortunadament, quan ho tenia tot de cara per afusellar a Jordi Chiné, Joan Sabaté va enviar la pilota als núvols.

No ho va fer al 27′, quan va aconseguir va signar el 0-1 amb un autèntic golàs. El davanter, que va ser una contínua font de perill, va engaltar un potent i creuat xut des de fora de l’àrea que el porter local no va poder refusar. La diana en contra va fer reaccionar als jugadors de Radosav Radulovic, que van buscar l’empat a la desesperada durant l’últim tram de la primera part. Enric Bosch, que va acabar el partit amb molèsties, va tenir l’oportunitat més clara d’un conjunt local que va veure com el guardameta visitant, Josue, va signar també un parell d’intervencions de gran mèrit.

A la represa, tot i que no va ser suficient, l’EFAC va mostrar una imatge molt millorada. Els lleidatans van sortir del vestidor molt més decidits i, quan només s’havien disputat deu minuts, van aconseguir igualar el xoc (1-1). Ho van fer de la mà de Chipi, que un cop més va aprofitar els minuts que va tenir sortint des de la banqueta. L’atacant va signar una gran jugada individual per la banda, va enganyar el porter amb una finta i va acabar rematant a plaer.

Aquesta va ser l’últim gol d’un xoc que en el tram final es va trencar. Especialment, després de l’expulsió al minut 77 de Pachu. Els de Radulovic, que anteriorment van poder donar-li la volta al resultat en tres accions d’Oscar Canadell, Edu Cons i Sasha, no van fer valer la seva superioritat numèrica. Els almacellencs van tancar al seu camp a una minvada Rapitenca, però no va ser capaç de perforar la seva porteria. Ni Roger Canadell, que va tenir dues ocasions molt clares, ni el seu germà, que va gaudir d’un u contra u molt clar, van poder superar a un inspirat Josue que es va erigir com l’heroi del seu equip.

El xiulet final va certificar el sisè empat de la temporada dels d’Almacelles, el tercer jugant com a local en un Municipal que ha vist brillar el seu equip en comptades ocasions. La propera jornada, en la qual es donarà el tret de sortida a la segona volta, els roig-i-negres rebran la visita del Mollerussa, equip contra el qual van perdre per 1-0 en el partit que va inaugurar la competició.