post

El millor inici d’any possible

L’EFAC es va fixar un propòsit molt clar per aquest inici de 2019: començar-lo guanyant a l’equip de moda de la categoria, un FC Andorra que arribava al Municipal amb la intenció d’arrancar el seu ambiciós projecte amb tres punts. I és el que van fer els almacellencs, que, en un dels seus millors partits de la temporada, van superar a un conjunt del Principat que va pagar en excés la pressió existent al seu voltant. 

3-2 va ser el resultat final d’un xoc en el qual els roig-i-negres, davant un rival ple de novetats i de jugadors de gran qualitat individual, van demostrar la importància del joc en equip, de l’experiència i, sobretot, de la paciència. Bàsicament, perquè, tot i comptar amb grans ocasions durant els primers minuts de joc, els de Radosav Radulovic van haver de remuntar un duel que se li va posar de cara als andorrans al minut 18.

Tot i que van ser els locals els que van dominar la pilota durant la fase inicial del xoc, els de Gabri van ser els encarregats d’inaugurar el marcador. Ho van fer de la mà de Jordi Betriu, que, després d’una centrada de Bessone, va enviar la pilota al fons de la xarxa amb una mitja xilena.

El 0-1 en contra va motivar encara més a un EFAC molt centrat en tots els aspectes del joc. La recompensa al seu gran esforç, tant a l’hora de buscar la porteria rival com a la de pressionar la sortida de pilota, va arribar poc abans de la conclusió de la primera meitat. Al 41′, Roger Canadell va signar l’1-1 amb una precisa rematada de cap des del punt de penal.

Aquest psicològic gol a les acaballes va donar ales a un equip lleidatà que a la segona part va tornar a oferir tot un recital i va donar-li la volta a l’enfrontament. No va haver d’esperar gaire els aficionats per veure un 2-1 que va arribar al 55′, minut en el qual, després d’un servei de banda d’un ja recuperat Adrià Monfort, Roger Canadell va tornar a aprofitar una pilota pentinada per Marc Viladegut per batre al porter visitant amb el cap.

No es van conformar els d’Almacelles, que no van deixar-se endur per l’eufòria i van deixar el partit pràcticament sentenciat al 65′. L’autor del 3-1 va ser un endollat Enric Bosch, qui, després de rebre una pilota des de la banda, es va desfer de la seva marca i va superar a Silverio amb un precís xut.

Tampoc van abaixar els braços els visitants, que van lluitar molt durant instants finals. Afortunadament, gràcies al bon treball defensiu dels de Radulovic, aquest es va quedar en un 3-2 que, aprofitant un malentès entre els jugadors almacellencs, va signar Forgas.

Amb aquest triomf, l’EFAC, que suma ja 29 punts i porta sis partits seguits sumant, escala fins a la cinquena posició. El diumenge vinent, rebrà la visita de la Rapitenca.