post

L’EFAC estrena el 2019 contra un revolucionat i imprevisible Andorra

Fer més esport, deixar de fumar, aprendre idiomes, conèixer nous llocs, aprimar, passar més estona amb la família o amics, aprofitar millor el temps… Són alguns dels propòsits de la gent quan comença un nou any. L’EFAC també s’ha fixat un per aquest inici de 2019: començar-lo superant l’Andorra en el seu partit ajornat i, d’aquesta manera, allargar amb una victòria la seva ratxa de cinc partits consecutius sense perdre. 

Els almacellencs buscaran el triomf en un xoc de difícil pronòstic, ja que al davant tindrà un rival que durant les últimes setmanes ha viscut una gran renovació. Ara, el conjunt andorrà, que compta amb un nou projecte esportiu molt ambiciós, està liderat per Kosmos, una empresa propietat del jugador del FC Barcelona, Gerard Piqué. L’arribada d’aquest nou inversor ha provocat molts canvis en el club, començant per la banqueta, on ara es troben també dos exjugadors de l’equip blaugrana: Gabri i Albert Jorquera, que fa poques setmanes van agafar les regnes de l’equip en substitució de Richard Imbernond.

Els nous integrants del seu cos tècnic no serà l’unica novetat que l’Andorra presentarà al Municipal d’Almacelles. De fet, el més destacable és que presentaran una plantilla gairebé nova. Deu incorporacions han realitzat fins ara els del Principat, entre les quals destaquen les dels experimentats Adrià Vilanova, Fede Bessone, Oriol Dot, Joan Cervós, o el fins ara tercer màxim golejador de Tercera Divisió, Ernest Forgas. A més a més, també han signat a Claudi Bové, Andrés Jantus i Toni Calvo, que se sumen a un Ferran Tacón i un Rubén Bover que ja van debutar l’última jornada.

Per deixar-los lloc, fins a vuit dels jugadors que van començar la temporada han abandonat l’Andorra: Aaron Sánchez, Roger Nazzaro, Éric de Pablos,  Joel Martínez, Miki del Castillo, Miquel Torres, Hans i Roberto Carlos. Tenint en compte aquesta gran revolució, el possible rendiment dels andorrans, que ocupen la vuitena plaça amb 21 punts i només han guanyat dos dels sis partits que han jugat com a visitants, és tota una incògnita. Pel que fa als seus registres golejadors, han marcat 20 dianes i han rebut 22 gols.

Per últim, cal recordar que l’any passat, en el partit disputat a Almacelles, els del Segrià van guanyar per un ajustat 1-0. A la segona volta, els d’Andorra, que tenen com a objectiu assolir l’ascens directe a Tercera Divisió aquesta mateixa campanya,  també es van imposar per la mínima: 2-1.

Com sempre, el partit es podrà seguir per les xarxes socials del club i després del mateix es penjarà la crònica, les declaracions de l’entrenador i una galeria amb les millors imatges.

Dinàmica

EFAC Almacelles
Punts totals: 26 | Posició: 6 | PG: 7 | PE: 5 | PP: 3 | GF: 19 | GC: 12
Ratxa: (J14: Balaguer 1-4 EFAC) – (J15: EFAC 0 – 0 Vista Alegre) – (J16: Tàrrega 1-1 EFAC)
Andorra
Punts totals: 21 | Posició: 8 | PG: 5 | PE: 6 | PP: 4 | GF: 20 | GC: 22
Ratxa: (J14: Cambrils 3 – 3 Andorra ) – (J15: Andorra 0 – 0 Borges ) – (J16: Andorra 2-0 Balaguer)

Escenari del partit: Municipal d’Almacelles