post

L’EFAC torna a perdonar sota la boira

Amarg. Així va ser l’adéu de l’EFAC al 2018. Tot i avançar-se en el marcador durant la primera meitat, els almacellencs, que es van quedar amb déu durant l’últim tram del xoc per l’expulsió de l’autor del seu únic gol, Joel Chiné, no van poder passar de l’empat davant la UE Tàrrega. La boira va ser l’autèntica protagonista d’un matx en el qual la millor notícia va ser el retorn d’Adrià Monfort. 

El segon empat consecutiu dels del Segrià va arribar després de 90 minuts en els quals els lleidatans van tornar a perdonar en excés i van pagar cares les seves concessions. Durant la primera meitat, l’EFAC va comptar amb nombroses ocasions que li haurien permès marxar al descans amb un important avantatge, però l’efectivitat va tornar a brillar per la seva absència.

Al minut 20, es va produir la primera. Després d’una grandíssima triangulació al centre del camp, Pol, que va rebre una assistència en profunditat, va fer una passada de la mort que, lamentablement, no va trobar rematador. Al 34’, Juclà va provar sort des de fora de l’àrea, però el seu xut va marxar alt.

En el mateix minut, Enric Bosch va tenir l’oportunitat més clara fins a aquell moment. Però la seva rematada de cap també va sortir lleugerament desviada. Com en el cas del xut d’Oscar Canadell al 37. També va tenir opcions d’avançar-se la UE Tàrrega, que va estar a punt de sorprendre a Jordi Chiné des del mig del camp aprofitant les condicions climatològiques.

Qui sí que va enviar la pilota al fons de la xarxa va ser Joel Chiné, que va aconseguir la seva cinquena diana de la temporada amb un bon llançament de falta que va superar a un Oliveros molt limitat per la boira. Segons després, l’àrbitre va assenyalar el final de la primera meitat.

A una represa on la manca de visibilitat es va fer molt més evident, l’EFAC, que no va ser capaç de tornar a veure porta, va gaudir de nou de les millors ocasions. A la sortida d’un córner, Enric va estar a punt de fer el 2-0 al minut 50’. Al 66’ Oscar Canadell va enviar una pilota al pal que d’haver entrat hauria donat molta tranquil·litat a un conjunt almacellenc que al 72’ es va quedar amb un menys per l’expulsió per doble groga de Joel Chiné.

Jugar en superioritat va donar ales a un equip local que va igualar el matx al 80’ gràcies a Lionel Màrquez. Ja no es va tornar a moure el marcador en un tram final en els quals, després d’haver-se passat tots aquests mesos allunyat dels terrenys de joc per una lesió que es va fer durant l’estiu, Adrià Monfort va gaudir dels seus primers minuts de joc.

Després d’aquest empat, el cinquè de la temporada, l’EFAC, que de nou va desaprofitar l’oportunitat de retallar punts als primers classificats, ocupa la sisena posició de la taula amb 26 punts. El pròxim partit dels de Radosav Radulovic serà l’EFAC-Andorra del 5 de gener.