post

El Prebenjamí B, en ple creixement

“Tots són molt solidaris en l’esforç i tenen moltes ganes d’aprendre i millorar”. Aquest són, segons el seu entrenador, Jose Manuel Moreno, els grans punts forts del Prebenjamí B. Un equip conformat per molts jugadors que estan vivint la seva primera experiència en el món del futbol i que està signant un gran inici de temporada. 

De fet, el que més destaca el tècnic és l’evolució dels seus futbolistes. “Estic molt content per la progressió que estan fent”, afirma Jose Manuel, qui assegura que el més gratificant cada cap de setmana és veure les seves cares quan marquen un gol i ho celebren. De moment, n’han fet 37 en els 8 partits que han jugat.

En aquest sentit, tot i que òbviament als petits sempre els agrada superar els seus rivals, cosa que han aconseguit en 4 xocs, creu que el més important és que gaudeixin del joc. “Els demano que disfrutin del joc, ajudin als companys i respectin al seu adversari i a l’àrbitre”, afirma el míster del Prebenjamí B, qui afegeix que guanyar o perdre és un aspecte secundari.

Per això, com a entrenador d’un equip d’iniciació creu que és bàsic inculcar en els seus futbolistes valors com el respecte i l’esforç. “El més important en aquestes edats és el treball en equip; l’empatia, valorar les ganes i intencions dels companys vers les errades i animar-los a millora i evitar l’individualisme”, explica.

Pel que fa als seus objectius, Moreno detalla que s’ha marcat intentar que tots els seus jugadors passin per totes les posicions. D’aquesta manera, assegura que entendran les funcions de cada una d’elles i milloraran la seva tècnica. En aquest sentit, espera que tots ells s’adaptin ràpidament i donin el millor d’ells mateixos.

Finalment, creu que encara han de polir algunes coses, com per exemple el fet de mantenir la posició al camp i replegar en l’àmbit defensiu i evitar els individualismes en atac. I també a tolerar la derrota, tot i que, si segueixen en aquesta dinàmica de creixement, no ho hauran de fer en moltes ocasions.