post

El general Montoy, en ratxa

“Rebo la pilota a tres quarts i començo a encarar per a fixar els centrals fins que arribo a la frontal de l’àrea. Allà, em surt un central i aconsegueixo retallar-lo. I amb l’esquerra, la meva cama no hàbil, aconsegueixo superar el porter”. Així va definir el seu golàs contra el Balaguer David Montoy, el protagonista segons Esports en Xarxa de la millor diana del cap de setmana. Amb ells, en una entrevista radiofònica, va repassar el seu actual gran estat de forma i els seus primer mesos com a jugador de l’EFAC Almacelles. 

No li estan anant gens malament les coses a un Montoy que, des que va estrenar-se a la cinquena jornada contra el seu anterior equip, el Borges, no s’ha cansat de marcar gols. De fet, és el pitxitxi del Primer Equip. El davanter n’ha marcat 5 en els 13 partits que ha jugat. I molts d’ells han estat realment decisius. El primer va permetre remuntar un partit que va acabar en triomf, mentre que el segon, que va arribar en el següent matx, va permetre als almacellencs superar el Viladecans.

Els tres restants els ha marcat de manera consecutiva en els tres darrers xocs que ha disputat l’equip del Segrià. Va marcar l’únic gol de l’empat al Municipal de la Verneda i va posar el seu gra de sorra a les golejades contra el Cambrils i el Balaguer. I això, per ell, és bàsic. “El més important és poder ajudar a l’equip”, va destacar el futbolista, qui va comentar que en una categoria com la Primera Catalana sempre has d’intentar donar la màxima guerra possible.

Sobretot, quan es tracta d’un derbi. I aquest any, el grup dos n’està ple. “Pels clubs és un problema perquè costa molt trobar jugadors, però al final és positiu i la competició acaba sent molt més emocionant”, va afirmar Montoy, qui va afegir que aquest tipus de partits sempre es viuen amb una intensitat especial. En aquest sentit, considera que sigui qui sigui el teu rival sempre has de competir amb respecte pels teus colors i per aconseguir els teus objectius.

És el que està fent en la seva primera temporada a l’EFAC, club al qual va arribar aquest estiu i en el qual, de moment, diu que es troba molt a gust. “M’han acollit molt bé i he rebut molta confiança per part del president, de l’entrenador, i dels companys”, va destacar el golejador, qui va assegurar que cada dia que passa s’entén millor amb els que l’envolten. Segurament, aquesta és una de les claus de la millora de l’equip en les darreres setmanes, tal com va explicar David Montoy, qui va mostrar la seva satisfacció pel fet que l’EFAC s’hagi retrobat amb la victòria després d’haver estat cinc jornades sense guanyar.

I és que els de Radosav Radulovic, a qui va definir com un tècnic molt agressiu i amb molt criteri que sempre els exigeix que lluitin per totes les pilotes, han aconseguit refer-se i tornar a meravellar, tal com van fer durant l’inici de la campanya. I també com ho va fer el club almacellenc la passada temporada, fet que els afegeix una mica de pressió. “L’any passat l’EFAC va acabar tercer i el més normal és que la gent pensi a ascendir, però és un objectiu a llarg termini”, va comentar el lleidatà, qui va afirmar que ara mateix només tenen al cap aconseguir els tres punts en tots els seus compromisos.

Quan s’apropi el final de la temporada, ja es veurà què passa. Segons ell, intentaran apretar fins al final. De moment, els d’Almacelles ja han demostrat que són capaços de tot i de batre a qualsevol. I ell, ha demostrat que, si se li dóna confiança, oportunitats i llibertat, pot ser una referència ofensiva a tenir en compte. De moment, només es troba a tres gols de superar el seu registre de la 2017-2018. Quants n’acabarà marcant? Esperem, pel bé de l’EFAC, que molts.

Escolta l’entrevista completa: