post

L’EFAC cau a la trampa de la Montañesa

Històricament, jugar al Camp Municipal de Nou Barris sempre ha estat un malson pels equips visitants. Les petites dimensions del terreny de joc i l’estil de la CF Montañesa, sumats a la pressió exercida per la seva afició, compliquen molt l’objectiu de treure un resultat positiu de la visita a Barcelona. Allà, qui marca primer és el que acaba guanyant. 

És el que va succeir aquest diumenge. Després d’un partit ple d’alternatives, l’EFAC Almacelles, que portava des de la segona jornada sumant punts, va patir la seva segona derrota de la temporada. Una desfeta que va arribar després de 90′ minuts on els de Radosav Radulovic van intentar ser protagonistes però es van topar amb un conjunt local molt experimentat que va saber fer valer el factor camp per imposar-se per la mínima gràcies a un murri gol de Patxi.

L’EFAC va deixar clares les seves intencions des de l’inici. De fet, durant el primer quart d’hora van desenvolupar el seu millor joc. El seu control els va fer tenir les ocasions més clares. La primera, de Ruben Brezmes, qui va posar a prova al porter local amb un potent xut des de la frontal. El rebuig d’aquesta rematada va estar a punt d’aprofitar-lo Enric Bosch, però el seu llançament també va marxar fora.

No van cansar-se els del Segrià, que continuen sense estar gaire encertats, de buscar la porteria de la Monta. Les oportunitats van continuar arribant, però ni Bosch amb un xut molt forçat ni Roger Canadell, que ho va intentar des de la distància, van ser capaços d’inaugurar el marcador. Al final dels primers 45′ minuts, en els quals els barcelonins van aguantar com van poder les empentes dels lleidatans, el resultat va ser de 0-0.

A la represa, la dinàmica no va ser gaire diferent. Però, com diu el tòpic, el futbol no sempre és just. L’EFAC va tornar a fer mèrits per avançar-se, però va ser el seu rival qui ho va fer. I en aquesta categoria, qui primer s’avança té moltes possibilitats d’acabar guanyant. Sobretot, si es tracta d’un equip veterà com la Monta i en un camp com La Bombonera.

Després d’un seguit d’oportunitats dels visitants, una rematada de Bremes, un xut acrobàtic i suau de Chipi i una centrada de Marc Viladegut que es va passejar per l’àrea, al minut 71 va arribar el primer i únic gol dels de Nou Barris i del Matx. Va ser obra de Patxi, qui va aprofitar una gran assistència a l’esquena de la defensa per fer l’1-0.

La resta del partit no va tenir gaire més història. La Montañesa, molt més experimentada, es va dedicar a mantenir el resultat de totes les formes possibles. Amb constants pèrdues de temps incloses. I ho va aconseguir. Els de Radulovic, que va acabar desesperats amb l’actuació d’una tripleta arbitral que no va assenyalar una clara pena màxima sobre Enric, van caure a la seva trampa i no van ser capaços d’empatar. Ni amb joc directe ni de manera combinativa.

Amb el xiulet final, va arribar la segona desfeta dels d’Almacelles, que tot i caure es mantenen amb disset punts a la cinquena posició. La setmana vinent, els del Segrià, que van mostrar una molt bona actitud, intentaran tornar a guanyar contra el CE Manresa.