post

Un valuós empat que sap a poc

L’EFAC Almacelles arribava a Vilanova amb la intenció d’endur-se els tres punts després d’haver guanyat els cinc darrers partits de manera consecutiva. A més a més, visitaven els del Garraf amb la motivació de poder convertir-se en els nous líders de la categoria si tornaven a guanyar, tenint en compte l’empat del CE Manresa i el duel ajornat contra l’Andorra del líder, el CFJ Mollerussa. Però, lamentablement, els de Radosav Radulovic únicament es van endur un punt del seu desplaçament al Municipal dels Alumnes Obres. 

Un empat que va arribar en un xoc que ràpidament li va girar l’esquena a l’EFAC. I és que els vilanovins, al contrari del que s’esperava d’ells, van començar molt més endollats que els del Segrià. El conjunt almacellenc, adormit durant els primers minuts, va veure com el seu rival es va avançar en la que podria considerar-se com la primera ocasió de l’enfrontament. Venint des de darrere i aprofitant una passada de la mort d’Alejandro Pascua, un espavilat Oscar Barragan va afusellar pel centre a un Jordi Chiné que no va poder fer res per rebutjar el fort xut.

L’1-0 va fer reaccionar els visitats, que no es van amagar tot i anar per sota en el marcador. Novament, van tirar de caràcter i orgull i els va donar fruit. Els d’Almacelles van passar a dominar un matx que van poder igualar de la mà d’Enric Bosch en una jugada on es va quedar sol davant el porter. Desafortunadament, la seva vaselina des de fora de l’àrea va marxar massa alta. Poc després, van arribar dues ocasions des de la banda dreta. Però les rematades de cap d’Òscar Canadell i el mateix Bosch van sortir fora.

Aquest últim sí que va tenir més sort al minut 35, quan, després d’una bona acció col·lectiva fruit del domini del seu equip, es va trobar amb un merescut gol que porta buscant des de l’inici de la lliga i que va significar l’empat (1-1). Poc temps després, el davanter lleidatà va estar a punt de capgirar el xoc en una jugada d’estratègia iniciada per Roger Canadell. Per sort pels barcelonins, el seu xut va anar a parar al pal i cap dels seus companys va saber aprofitar el rebuig.

La dinàmica del partit va  canviar de nou durant una represa en la qual els vilanovins van tornar a dominar en certa mesura. Això sí, no van saber transformar les seves poques ocasions en dianes. A més a més, es van quedar amb un jugador menys després que l’àrbitre decidís expulsar un dels seus futbolistes més importants: Oscar Hernando, qui fins aquell moment havia estat tot un maldecap pels defenses visitants.

Tampoc van ser capaços d’aprofitar aquesta situació els almacellencs, als quals, tal com va destacar el seu tècnic després del matx, els va mancar molta paciència per jugar amb tranquil·litat. Durant els últims vint minuts, no van saber madurar el seu joc i això es va traduir en una incapacitat per arribar a porta amb facilitat. Van abusar del joc directe i el seu rival els va saber frenar.

Al final, es van endur un punt que, tot i ser molt valuós per haver-lo aconseguit fora de casa, els va saber a poc després de no saber fer valer ni aquesta superioritat ni les nombroses ocasions de les quals van gaudir. La setmana que ve, intentaran tornar a la senda del triomf contra el Sant Ildefons.