post

Millora amb premi

Sumar els tres punts i millorar el seu joc. Aquest era el doble objectiu que s’havia imposat l’EFAC Almacelles abans de visitar el camp del FC Borges. I va assolir tots dos. Es van imposar per 1-2 gràcies als gols de David Montoy i Joel Chiné, que van servir per remuntar la diana inicial de Torné, i, tal com va afirmar Radosav Radulovic al final dels 90 minuts, van jugar el millor partit de tota la temporada.

Tot i sortir molt més centrats que en anteriors partits, els almacellencs van veure com els de Les Garrigues van dominar els primers minuts del xoc. Fruit del control dels locals, poc després que Oscar Canadell estigués a punt d’inaugurar el marcador, al minut 13′ va arribar el primer gol de la tarda, obra d’un Torné que va aprofitar una centrada des de la dreta per a rematar tot sol dins l’àrea (1-0).

Però aquest cop, tot i veure com el contrari va marcar en una de les poques ocasions que va tenir, els de Radulovic no es van enfonsar pel fet d’anar perdent. Tot el contrari. Van ser capaços de refer-se ben aviat i van anar creixent a mesura que va anar avançant la primera meitat. Jugant amb molta paciència i serenor, l’EFAC va començar a trobar-se a gust sobre el terreny de joc. I aquesta millora es va traduir en ocasions. La més clara, una rematada de cap d’Enric Bosch que va marxar per sobre del travesser.

El pas pels vestidors no va frenar els del Segrià, que van sortir molt motivats en una segona part en la qual van mostrar la seva millor versió. La seva empenta els va portar a empatar el partit al minut 58. L’encarregat de marcar el gol de la igualada (1-1) va ser David Montoy, qui va marcar la seva primera diana vestint la samarreta de l’EFAC contra el seu anterior equip. Ho va fer rematant amb el cap una precisa centrada d’Edu Cons.

L’1-1 va donar ales a un conjunt almacellenc que no es va conformar amb obtenir un simple punt i va anar per la victòria. La seva insistència va ser premiada a deu minuts pel final, quan Joel Chiné va signar el seu segon gol de la temporada en una jugada a pilota parada. El central va marcar el definitiu 1-2 després d’una magistral falta llançada per Roger Canadell.

Amb aquest resultat es va arribar al final d’un partit que va acabar amb molta polèmica, ja que en la darrera acció, en la qual els defenses de l’EFAC van treure diverses vegades la pilota sobre la línia de gol, el Borges va demanar possible penal per unes mans. Afortunadament pels interessos dels visitants, l’àrbitre no va assenyalar res.

Després d’aconseguir aquesta soferta victòria, la quarta consecutiva, els d’Almacelles buscaran mantenir la seva bona ratxa davant la UD Viladecans, equip que sota les ordres de Raul Paje s’ha erigit com un dels conjunts més temibles de la categoria.