post

Així sí

En aquesta categoria, el més important és guanyar. Sobretot, quan es juga a casa. Queda demostrat partit rere partit. I, sense fer un partit gaire brillant, és el que va fer l’EFAC Almacelles davant un sòlid Lleida Esportiu B. El derbi, que es va decidir per petits detalls, es va decantar per un únic gol d’un despert Amine (1-0). Sens dubte, una victòria decisiva que ajudarà a aixecar els ànims.

La primera part va ser molt semblant a la del fatídic debut a Mollerussa, amb un EFAC perdut al qual la falta de comunicació i de paciència a l’hora de moure l’esfèrica, li va impedir trobar-se a gust. O, almenys, convertir el seu domini de la pilota en ocasions clares. Les més destacades van arribar per la banda esquerra, on un incisiu Chipi va ser una contínua font de perill. Dues centrades seves van estar a punt de suposar el primer gol de la tarda, però les rematades de Viladegut i Juclà van sortir massa lluny dels tres pals. 

Al minut 37, la història va canviar. Els almacellencs van inaugurar el marcador gràcies a una diana d’Amine en una jugada a pilota parada. El defensa central, que va acabar el partit amb un trau al cap fruit d’un cop de colze, va enviar al fons de la xarxa una pilota que havia quedat morta dins l’àrea. Després d’aquesta acció, que va suposar el primer gol oficial de la temporada pels de Radosav Radulovic, el matx es va calmar, tot i que els locals van buscar augmentar la diferencia durant els últims minuts.

I ho van continuar fent en una segona part on, per evitar sorpreses, van cercar el segon des de l’inici. També ho va fer el Lleida B, que es va trobar amb una oportunitat perfecta per empatar després d’un error dels almacellencs en un servei de banda en camp propi. Per sort pels seus interessos, Jordi Chiné, molt segur sota els tres pals durant tot el partit, va aturar el xut d’Adrià Gené

En aquests segons 45 minuts, també van tenir opcions per augmentar la diferència Chipi, aprofitant un rebuig del porter visitant després d’un xut creuat d’Oscar, i Viladegut, al qual també van invalidar un gol per una falta prèvia sobre Víctor. Seria l’últim que es veuria en un duel on l’EFAC es va acabar emportant els tres punts. Un triomf en el qual van demostrar tot el seu potencial que tenen molt marge de creixement.

Galeria:

EFAC Almacelles - Lleida Esportiu B (J2)