post

Pluja de gols

Pluja: 1. Fenomen atmosfèric que consisteix en la caiguda de gotes provinents de la condensació del vapor d’aigua de l’atmosfera. 2. Abundància o gran quantitat d’alguna cosa. Ahir, al Camp Municipal d’Almacelles, es van donar les dues definicions d’aquesta paraula. I és que, sota una intensa tempesta, l’EFAC va oferir tot un festival golejador i, gràcies a una espectacular segona part, va passar per sobre d’un Lleida Esportiu B que va desaparèixer després de l’expulsió d’Alpha. El resultat, un escandalós 5-0 que li va permetre aconseguir la classificació per les semifinals de la Copa Lleida.

Tot i que tots els gols van arribar a la represa, durant la primera meitat els de Radosav Radulovic, que van ser molt superiors al seu rival, van comptar amb diverses ocasions per poder avançar-se. El primer a avisar va ser Oscar Canadell, que, després d’una passada d’un incisiu Chipi, va enviar la pilota al travesser. Poc després, el mateix Chipi, aprofitant una assistència a l’espai que el va deixar sol, va estar a punt de marcar l’1-0, però el seu xut, massa potent, va marxar fora. Poc abans del final i després d’una oportunitat de Roger Canadell, Joel Chiné ho va provar creuant una pilota que es va trobar morta a la frontal.

L’EFAC, de la mà d’un Enric que no va poder superar a un Auger que va signar una gran aturada, va tornar a ser el primer a estar a punt d’obrir la llauna en una segona meitat que va canviar amb l’expulsió per doble groga d’Alpha al minut 66. Cinc més tard, va arribar la primera diana del vespre. L’encarregat d’inaugurar el marcador va ser Oscar, qui va enviar la pilota al fons de la xarxa (1-0) amb una bonica volea precedida d’una internada per la banda d’un Lozano que va revolucionar el partit sortint des de la banqueta i també va enviar una pilota al pal.

Una magnífica jugada col·lectiva, amb un Montoy que va rebre una passada a l’espai i un afinat Enric com a protagonistes, va acabar suposant el 2-0, obra d’aquest últim. Precedit d’un perillós llançament de falta de Joel, el mateix Enric, que va rematar pràcticament sol un córner servit magistralment per Roger, va anotar, al 83′, el tercer gol dels de Radulovic (3-0). No va trigar gaire a arribar el quart. De fet, només tres minuts més tard, al 86′, el killer de l’EFAC va completar el seu particular hat-trick (4-0). Ho va fer en una jugada on va demostrar el seu gran esperit lluitador, que fa que mai doni una pilota per perduda. Quan tothom pensava que aquesta havia marxat fora, ell, tot i estar molt escorat, va enviar-la dins la porteria amb un nou cop de cap.

La maneta la va tancar poc abans del xiulet final Juclà, qui va engaltar un col·locat xut des de la frontal que va entrar per l’escaire (5-0). Amb la seva diana, el conjunt almacellenc va tancar una de les majors golejades de la història d’una competició que ja ha demostrat que desitja tornar a guanyar. De moment, ja es troba només a un pas de la final. El proper rival, el Borges Blanques, que va eliminar als penals al Tàrrega. 

Galeria del matx:

EFAC Almacelles - Lleida Esportiu B (Copa Lleida)