post

Un empat que deixa bones sensacions

Un empat prometedor. Així podria definir-se l’1-1 de l’EFAC Almacelles contra l’AD Almudévar en el primer partit de pretemporada pels de Radosav Radulovic, que van acabar el matx amb molt bones sensacions tot i no poder endur-se la victòria. Van trigar a arribar, perquè la primera meitat va estar dominada per un rival molt més rodat a nivell físic i tàctic que, tot i controlar el matx, només va poder fer mal a pilota aturada. A la segona, els almacellencs van imposar la seva major experiència i van canviar la tònica d’un enfrontament que els va servir tant per fixar conceptes futbolístics com per a agafar ritme de competició. 

L’inici no va ser gens senzill, ja que l’EFAC, que va acusar la manca d’entrenaments, poc va poder fer per frenar a un conjunt d’Osca que va sortir amb la idea d’aprofitar els primers minuts. I ho van fer, tot i que la manca d’efectivitat va impedir que obrissin la llauna. No ho van fer fins al minut 18 amb un gol de Jaime Ara, que en una falta lateral va aprofitar un malentès de la defensa local, que encara ha de treballar amb més profunditat aquestes situacions, per marcar el 0-1. Un resultat que ja no es va tornar a moure, encara que els de Josete Valdovinos no van parar d’intentar augmentar la diferencia davant d’un EFAC ben situat sobre el terreny que es va mostrar molt seriós però que no va donar sensació de perill en cap moment.

A la represa, amb un equip format per molts dels jugadors de la temporada passada, el conjunt dirigit per Radulovic va donar una imatge molt diferent davant un Almudévar que va acabar pagant els esforços fets anteriorment i va tenir moltes dificultats per superar la pressió defensiva rival. Van anar de més a menys els d’Almacelles, que durant els primers minuts van donar tota una lliçó de com atacar per les bandes. Especialment per una dreta dominada a plaer per Viladegut i Oscar Canadell, que van ser les principals fonts de perill. Precisament, de les botes d’aquest últim va néixer la jugada de l’1-1, obra de Roger. Després de la seva enèsima centrada buscant l’interior de l’àrea de l’Almudévar, el veloç extrem va cedir la pilota al seu germà, qui va engaltar un col·locat xut que va entrar fregant el pal dret. No va poder fer res per evitar la diana Pablo Sanz, qui després va salvar el seu equip en nombroses ocasions. En aquest sentit, cal destacar la tripe ocasió d’Enric Bosch, Juclà i el mateix Oscar, que va ser una de les més clares.

No es tornarien a veure més gols en un matx on les noves incorporacions van oferir un gran rendiment, deixant clar que poden ser un bon complement pel bloc conformat pels jugadors de la 17/18. El pròxim partit, diumenge contra el Lleida B en l’anada de la primera ronda de la Copa Lleida.

Galeria del partit: https://flic.kr/s/aHsmgaqt47