Francesc Xavier Sánchez Jara

This slideshow requires JavaScript.

Francesc Xavier Sánchez Jara (el bigotes) és una de les figures més reconegudes del nostre poble. Es formà al planter de l’Almacelles i en categoria d’infantil fitxà pel FC Barcelona.

Acabada l’etapa de futbol formatiu, arribà cedit al CA Osasuna on debuta a Primera Divisió i després de la mà de Johan Cruyff torna al FC Barcelona a 1994, l’any posterior a la tràgica final de Champions d’Atenes on el Barça va perdre per 4-0 davant l’AC Milan.

Una temporada més tard va signar per cinc temporades amb el Real Betis Balompié i un any més tard fitxava pel Racing de Santander, on s’hi quedaria tres temporades. Acabaria la seva aventura a l’èlit del futbol al Sporting de Gijón on jugaria a Segona Divisió.

Al seu últim tram de carrera futbolística li arriben propostes per anar al futbol Xinès i a la lliga portuguesa, però finalment decideix passar pel CF Balaguer de Tercera Divisió abans de retirar-se a l’EFAC Almacelles on definitivament es retira en la temporada 2013-14, on a mitja temporada deixa el club per iniciar la seva carrera com a segon entrenador.

Actualment forma tàndem amb Albert ‘Chapi’ Ferrer, passant pel CF Córdoba on aconseguí un històric ascens a primera divisió en la temporada 2013-14 després d’eliminar al play-off a la UD Las Palmas.