post

Campions de la Copa Lleida!

Diuen que les finals no s’han només de jugar. Diuen que les finals, encara que siguin d’un torneig de pretemporada que de res servirà a l’hora de la veritat, s’han de lluitar fins el final i guanyar. I això és el que va fer l’EFAC Almacelles aquest divendres al Camp Municipal de Mollerussa: guanyar la gran final de la Copa Lleida contra el FC Borges Blanques.

És la segona vegada que conquereixen aquest títol els roig-i-negres, que van tornar a demostrar una gran ambició i que afronten la temporada amb les il·lusions més que renovades. Tot i que, segons el tècnic Ismael Mariani, encara falten molts aspectes per polir abans de rebre l’Ascó en el primer partit de la temporada, la veritat és que els d’Almacelles van convèncer de nou.

Un exagerat 4-1 a favor dels almacellencs va ser el resultat d’un xoc molt més igualat i competit del que pot semblar veient el marcador. Això sí, la victòria va ser més que merescuda tenint en compte l’entrega d’un l’EFAC que no va deixar de perseguir el seu rival fins l’últim segon, fet que parla molt bé de la preparació física que han estat realitzant durant l’estiu.

Van sortir directes a per la victòria des del primer segon els d’Almacelles, que de fet es van trobar amb un gol anul·lat al minut dos per un justíssim fora de joc d’Adrià. No es va fer esperar gaire més la primera diana vàlida del joc, ja que a l’11’ els d’Almacelles es van avançar gràcies a un endollat Oscar Imaz, que va baixar amb un meravellós control una llarga pilota de Piscu i va definir a la perfecció davant el rival.

Amb un 1-0 que va poder augmentar Pato amb un potent xut des de més enllà del mig del camp, no es van relaxar els d’Ismael Mariani, que van signar una gran primera mitja hora en la qual van dominar el xoc i el joc, assumint el protagonisme i controlant el ritme. De nou, es van poder veure amb les grans alternatives en atac amb les quals comptarà aquesta campanya l’entrenador lleidatà, que a més a més va comprovar també el gran estat de forma defensiu dels seus.

Lamentablement, quan van perdre el control se’ls i perdre la paciència, es van veure una mica les seves carències. I això ho van saber aprofitar els de Borges, que van aprofitar un dels pocs errors a l’hora de fer el balanç defensiu dels almacellencs per a igualar el xoc amb una contra que va finalitzar Joel Guitart.

1-1 va ser el resultat final de la primera meitat. A la represa, tot i que encara estem en pretemporada, el xoc va seguir guanyant en intensitat. I, especialment, en tensió sobre la gespa. Fet que va provocar que es visquessin alguns minuts de descontrol. Afortunadament, l’EFAC, que es podria haver quedat amb 10 perfectament, va saber reconduir la situació.

Van saber esperar el seu moment els roig-i-negres, que no van veure premiada la seva insistència fins uns últims cinc minuts de partit en els quals Cheikh, es va convertir en l’autèntic protagonista. Va acabar signant tres dianes el davanter, que fins ara encara no s’havia estrenat amb la samarrete de l’EFAC Almacelles.

Primer, amb molta picardia, va marcar el 2-1 aprofitant una pilota que va deixar morta el porter rival dins l’àrea. El 3-1 el va signar en una contra de manual en la qual va arribar al segon pal. Finalment, va arrodonir la seva gran nit aprofitant la seva potència en una nova acció ràpida en la qual va imposar el seu físic i qualitat a l’hora de definir.

Bots d’alegria de l’EFAC al final dels 90’. Després del xiulet final, va arribar el torn d’aixecar la copa. Com en el 2017, l’encarregar de fer-la volar ben amunt va ser l’etern capità Edu Cons, al que posteriorment es van sumar els seus companys. Posteriorment, es van realitzar les tradicionals fotos amb el trofeif. Unes imatges que, de ben segur, quedaran per sempre en el seu record.

La consecució de la Copa Lleida va ser, segurament, el colofó a una gran pretemporada, on la plantilla s’ha compactat més ràpid del que segurament tothom esperava i ha anat evolucionant molt. Ara, toca anar partit a partit i veure què li depara la Primera Catalana a aquest ambiciós projecte.

GALERIA

EFAC Almacelles - Borges Blanques (FInal Copa Lleida)