post

El dia de la marmota

Un pas enrere. És el que va donar ahir un desconegut EFAC Almacelles, que després de golejar al Cambrils per 3-0 i el Balaguer per 1-4, no va poder passar de l’empat davant la UD Vista Alegre. Els del Segrià es van mostrar massa contemplatius durant la primera meitat i, a la segona, quan van intentar posar una marxa més, gairebé s’emporten un ensurt. Sens dubte, el millor de la tarda va ser la recollida de joguines organitzada pel club en col·laboració amb Creu Roja. 

Primera part sense gaire història la que es va viure al Camp Municipal. Durant els 45 minuts inicials, els locals es van limitar a observar i estudiar al seu rival. Un ferm conjunt de Castelldefels al qual els de Radosav Radulovic no van saber fer mal de cap manera.

Ni jugant en llarg, ni combinant, ni en les jugades d’estratègia que tants cops els han salvat fins ara. Només les internades per les bandes, especialment la dreta, van donar una mica de resultat. Però res més enllà de centrades que no van trobar un rematador clar. O un rematador que, com a mínim, estigués en una situació de superioritat.

A la represa, tot i que van comptar amb oportunitats molt més clares com la d’un Joel Chiné que va provar sort des del mig del camp, tot van ser presses i la manca de paciència i el desgast físic acumulat els va acabar passant factura. I les decisions d’un àrbitre molt permissiu amb les contínues pèrdues de temps del visitant tampoc van acabar d’ajudar, ja que no va xiular un més que possible penal comès sobre Montoy al 53’.

Precisament el màxim golejador del conjunt lleidatà va ser el següent en provar a un inspirat Egea que, poc després, també va aturar un xut de Chipi que podria haver suposat l’1-0. I d’aquest possible 1-0, que també podria haver signat Roger Canadell amb un xut de falta que va sortir llepant la creueta, es va poder també passar al 0-1, ja que durant els últims minuts de joc els visitants van fer mèrits per endur-se els tres punts d’Almacelles.

Per sort, quan el partit es va obrir, Jordi Chiné, un dels grans culpables que l’equip estigui tant a dalt a la taula malgrat no haver ofert la seva millor versió en aquest últim tram de la primera volta, va tornar a exercir de salvador i va desbaratar totes les ocasions que va tenir el Vista Alegre.

Després d’aquest empat, els roig-i-negres, que no van aprofitar l’oportunitat d’escalar posicions a la taula després dels empats de rivals directes com el Viladecans o l’Igualada i la derrota del Mollerussa, es mantenen, amb 25 punts, una setmana més a la sisena plaça. Això sí, els lleidatans, que la setmana que ve visitaran el Tàrrega, encara tenen pendent el seu matx contra l’Andorra, que es disputarà el pròxim 5 de gener.